0 do 12 tjedana Trudnice

Kada počinju jutarnje mučnine?

Kada počinju jutarnje mučnine? Bebe.hr portal

Kada počinju jutarnje mučnine pokazatelj su ranih znakova trudnoće, i to jedan od najčešćih i najproblematičnijih, a gotovo svi su čuli već o tome. Procjenjuje se da tri od četiri žene pate od ovih simptoma koji su povezani s reakcijom tijela na hormon trudnoće, humani korionski gonadotropin (hCG).

Iako se zovu jutarnje, odnose se općenito na mučninu i povraćanje tijekom trudnoće.

 

Kada počinju jutarnje mučnine?

Ako ste tek zatrudnjeli, prvo pitanje koje biste si mogli postaviti je kada počinju jutarnje mučnine?

Jutarnja mučnina jedan je od najranijih znakova trudnoće i obično se javlja tijekom prvog tromjesečja kada razina hCG-a naglo poraste. Za mnoge buduće mame jutarnje mučnine počinju negdje između 6. i 9. tjedna trudnoće.

 

Kada završavaju jutarnje mučnine?

 width=

 

Za većinu žena, jutarnje mučnine su kratkotrajni period, koji često završava između 12. i 16. tjedna trudnoće.

U nekim slučajevima simptomi mogu trajati do 20. tjedna ili čak tijekom cijele trudnoće.
Ako se pitate jesu li jutarnje mučnine štetne za bebu odgovaramo da iako mogu uvelike poremetiti vaše dnevne aktivnosti i raspoloženje, one nisu štetne za bebu.

 

Možete li imati jutarnje mučnine noću?

Iako je osjećaj mučnine na dnu želuca često prisutan nakon buđenja, jutarnje mučnine mogu se javiti u bilo koje doba dana – ujutro, poslijepodne ili navečer.

A mogu biti posebno napadne kada se pojave noću, jer mogu ometati vašu sposobnost spavanja. Budući da istraživači vjeruju da iscrpljenost doprinosi jutarnjim mučninama, to je začarani krug.

POVEZANO: Mogu li jutarnje mučnine naštetiti bebi?