0 do 12 tjedana 12 do 24 tjedna 25 do 40 tjedana Trudnice

Možete li dobiti epiduralnu s tetovažom na leđima?

Možete li dobiti epiduralnu s tetovažom na leđima? Bebe.hr portal

Epiduralna anestezija za porod, omogućuje da se čin rađanja vaginalnim putem više ne doživljava kao tako bolno iskustvo. Ostvaruje se tako da anesteziolog postavlja epiduralni kateter u donji dio kralježnice. Primjenom analgetika i lokalnog anestetika u epiduralni prostor postiže se ublažavanje ili uklanjanje bolnih podražaja. Lijekovi se mogu davati u ponovljenim dozama ili kontinuirano, kako bi se postigao željeni učinak.

 width=

U slučaju produljenog poroda, rodilja u dogovoru s anesteziologom ponekad može i sama određivati dozu lijeka prema svojim potrebama. Nuspojave epiduralne analgezije i anestezije uključuju, pad krvnog tlaka, glavobolju te infekciju na mjestu postavljanja katetera.

 

Možete li dobiti epiduralnu s tetovažom na leđima?

dobiti epiduralnu s tetovažom

Dobiti epiduralnu s tetovažom na donjem dijelu leđa ne bi trebao biti problem. Uglavnom isto kao i kod žena bez tetovaže, sve funkcionira i dalje.

Međutim, postoji nekoliko iznimaka. Tetovaže koje su uzdignute i ljuskave mogu biti problematične. Crvene, natečene tetovaže ili tetovaže iz kojih curi mogu biti zaražene. A zaražene tetovaže ne treba smetati. Svježe i/ili zacjeljujuće tetovaže također se ne smiju dirati.

Uz to, važno je napomenuti da postoje i drugi oblici ublažavanja boli. Analgetici se mogu primijeniti intravenozno. To se radi injekcijom ili izravnom injekcijom u IV liniju. Neke bolnice koriste dušikov oksid. I u određenim slučajevima, iako postoje inherentni rizici može se primijeniti i lokalna anestezija.