0 do 12 tjedana 12 do 24 tjedna 25 do 40 tjedana Trudnice

Priprema za porod: Upoznajte se s bitnim koracima prije poroda

Priprema za porod: Upoznajte se s bitnim koracima prije poroda Bebe.hr portal

Priprema za porod važan je dio trudničkog iskustva koji nikako ne smijete zanemariti, a danas donosimo neke savjete. Slatko iščekivanje rođenja vašeg djeteta možete iskoristiti da se dobro pripremite za dolazak djeteta, ali i sam čin poroda.

Prije svega, posložite događaje koji će slijediti u svojoj glavi.

Biti će potrebno napraviti plan poroda (što ćete nositi od odjeće, gdje ćete rađati i sl.). I odlučiti što ćete nositi sa sobom kada dođe trenutak poroda i tko će biti kraj vas, kako će izgledati vaš dolazak u bolnicu…

 

 width=

 

Tečajevi za porođaj ili prenatalni tečajevi pomažu vama i vašem partneru da se pripremite za porod, dojenje i rano roditeljstvo. Na satovima za trudnice također možete postaviti pitanja i dobiti konkretne informacije o mjestu na kojem će se vaše dijete roditi. Možete slušati i privatne satove o hipnoporodu, smirenom porodu i sličnim mogućnostima. Ako ste zainteresirani, možete ih potražiti na internetu da vidite nude li se u vašem području ili pitajte svog liječnika za više informacija.

 

Priprema za porod: plan poroda

Priprema za porod

 

Plan poroda uključuje ono što vi želite da bude u njega uključeno. Većina trudnica u plan uvrsti:

  1. Koga želi u svoj okruženju prije, za vrijeme i nakon poroda.
  2. Postupke koje želi izbjeći i one koje želi proći za vrijeme poroda.
  3. Što će nositi prije i nakon poroda za vrijeme boravka u bolnici.
  4. Na koji način želi kontrolirati bol tijekom poroda.
  5. Tko će prerezati pupčanu vrpcu. (Ovdje je bitno voditi računa i o željama vašeg partnera. Ne želite da se otac djeteta onesvijesti prilikom rezanja vrpce ako ima slab želudac.)

Prije porođaja dobro je podijeliti svoj plan poroda s primaljom ili liječnikom koji će se brinuti o vama, kako bi razumjeli vaše želje i mogli surađivati ​​s vama. Imajte na umu da se plan vaše bebe može razlikovati od vašeg. Također, ono što trebate i želite moglo bi se promijeniti tijekom dana, stoga zamislite plan poroda kao vodič i ostanite fleksibilni.

Također, ako rađate u rodilištu, morat ćete spakirati bolničku torbu. Čak i ako planirate porod kod kuće, ipak je dobra ideja spakirati torbu u slučaju da iznenada trebate otići u bolnicu. Razmislite o tome da spakirate torbu nakon otprilike 32 tjedna kako biste bili spremni ako se porod dogodi ranije.

POVEZANO: Čučnjevi za poticanje poroda: Prednosti i na što treba pripaziti