Bebe Djeca

7 stvari koje trebate znati o vašem malenom Strijelcu

beba strijelac

Upoznajte karakteristike vašeg malog zimskog djeteta, rođenog u znaku Strijelca.

Oni su putnici

Djeca Strijelci vole biti u pokretu. Nemirni su i neovisni te će odrasti u svjetske putnike. Za sada, vaš mali Strijelac bit će na putu čim njegove male noge ‘skuže’ puzanje, a čak i prije toga bit će u pokretu kad god ne spava. Prije nego prohoda, često izvodite svoju bebu van u kolicima i vozite na izlete autom, kako biste nahranili njezin avanturistički duh. Čim vaše dijete počne hodati, neprestano ćete ga ganjati.

Obožavaju ljude (ali trebaju svoj prostor)

Društveni i puni energije, maleni Strijelci će cvasti kada su okruženi vršnjacima koji će voljeti njihov žestoki duh i šarm. Strijelčeve bebe ne vole dugo biti same, i vole čuti poznate glasove, što bi im čak moglo pomoći da bolje spavaju. Ali iako često žele biti s ljudima, ne uživaju u tome da ih se guši ljubavlju i pažnjom. Kao neovisni duhovi, Strijelci vole svoj prostor i slobodu.

Mašta vlada njihovim svijetom

Dijete Strijelac blagoslovljeno je nevjerojatnom maštom, sposobno zamisliti zabavne priče i sklono sanjarenju. Zbog toga se ponekad linija između fantazije i stvarnosti može ispreplesti da se ne zna gdje jedno počinje, a drugo završava. Vaše dijete može imati imaginarnog prijatelja, biti sklon pretjerivanju ili tvrditi da je nešto što je izmislio stvarnost. Iako to može biti zabrinjavajuće kada je vaše dijete malo starije, važno je dopustiti mu da u počretku uživa u svom svijetu mašte.

Smiješni su

Od rođenja, ove bebe vole se smijati i nasmijavati druge. Sam zvuk njegovog smijeha vjerojatno će vas natjerati da se počnete smijati. Vaše dijete Strijelac jednog će dana biti školski klaun, omiljen među svojim vršnjacima zbog svog izvrsnog smisla za humor (ali ne toliko od strane njegovih učitelja.)

Ne vole pravila (ali ih trebaju)

Rođeni u Strijelcu često rade kako njima paše. Ali vrlo su logični i tu ćete ih moći držati pod kontrolom. Tradicionalne kazne neće djelovati na vaše dijete; umjesto toga koristite razum i objašnjenja kako biste mu pomogli razumjeti koje su ponašanja prikladna, a što nije u redu.

Loši su s novcem

Entuzijastični i pomalo impulsivni, Strijelci nisu poznati po tome da su dobri s novcem. U stvari, upravo suprotno! Bitno je da im usadite odgovornost prema novcu još kao djeci. Naučite ga štedjeti dio svog džeparca i budite oprezni s posuđivanjem dodatnih iznosa. Kada potroši sve što ima i poželi više, na vama je da kažete ‘ne’ i naučite ga da sljedeći put treba pažljivije planirati budžet.

Malo su divlji

Djeca Strijelci uvijek se igraju u blatu, imaju neurednu sobu kako bi se što prije uhvatili u koštac s zanimljivijim projektom. Vole učiti, ali ako to nije nešto što ih brzo angažira, ubrzo im i to novo postaje dosadno. Potražite što interaktivnije obrazovno okruženje za ovog mališana jer je to najbolji način da Strijelac zadovolji svoju znatiželju