Bebe Savjeti i njega

Becutanova radionica za mame

Becutanova radionica za mame Bebe.hr portal

Je li savršeno majčinstvo u ‘nesavršenosti’? Upravo je to bila glavna tema radionice na kojoj su svoja iskustva i prepreke na koje su nailazile podijelile poznate mame Nevena Rendeli Vejzović i Mirna Medaković Stepinac. Radionicu je vodila Marijana Batinić, a ugledna pedijatrica Diana Puževski, dr.med., ispričala je priču o majčinstvu uz dragocjene savjete te nam otkrila kako sve dileme lakše prebroditi i majčinstvo učiniti lakšim i još ljepšim.

Izazovi majčinstva

Nedugo nakon početka radionice jedno od pitanja na koje je odgovorila doktorica bilo je vezano uz prvo kupanje bebe i kako se odlučiti za proizvode koju su pogodni za njegu bebine kože. Pedijatrica Diana Puževski, dr. med., istaknula je kako roditelji najčešće traže renomirane proizvode koji su nastali u suradnji dermatologa i pedijatra te su klinički testirani.

Upravo takvu liniju proizvoda čini Becutan njega. Namijenjena je bebinoj i dječjoj koži, prepoznatljiva i s izgrađenim identitetom na hrvatskom tržištu. Više od 40 godina povjerenja i tradicije branda Becutan, prenose se s generacije na generaciju, a pritom se može istaknuti upravo njena besprijekorna kvaliteta. Formulacija svih proizvoda napravljena je po unikatnoj recepturi. Izrazito je blaga i nježna, štiti i njeguje kožu, a pritom doprinosi i jačanju njezine zaštitne funkcije. Jedna od osnovnih karakteristika Becutan proizvoda je neutralna pH vrijednost, prilagođena vrijednostima zdrave dječje kože.

 width=

Na početku majčinstva sasvim je normalno naići na nedaće i biti u strahu za svoju bebu. U tim trenucima mame slušaju savjete sa svih strana i ne znaju što točno napraviti da pomognu bebi. Doktorica je više puta naglasila kako u tim trenucima trebaju slušati svoju intuiciju.

Razgovaralo se i o drugim izazovima majčinstva pa smo tako saznali kako zaštititi dijete, kako pripremiti djetetovu kožu za zimu, koliko je važan majčin dodir, a odgovore na postavljena pitanja dobile su i majke iz publike.

Pedijatrica s višegodišnjim iskustvom Diana Puževski, dr.med., je izjavila: „Rani ’emocionalni dijalog’ putem kože važan je za cjelokupni razvoj djeteta, počevši od uspješnog dojenja, taktilne stimulacije i interakcije od prvog dana nakon rođenja. Na današnjoj Becutanovoj radionici za mame naglasak je bio na važnosti ranog fizičkog kontakta putem kože, počevši od rađaonice preko prvog kupanja, svakodnevne njege i brige za dijete.“

 width=

Recept za uspješno majčinstvo

Nevena Rendeli Vejzović i Mirna Medaković Stepinac majke su triju, odnosnu dviju curica, a obje imaju blizanke te se slažu da su prvi mjeseci bili veoma teški usprkos pomoći koju su imale. Ipak, zaključak je uvijek isti: ljubav je najvažnija i ona nadilazi sve prepreke. Osim toga, važno je vjerovati sebi jer majčinska intuicija je nepogrešiva i unatoč svemu lošem što se događa oko nas nemojte se odlučiti za odgoj vlastitog djeteta pod staklenim zvonom.