0-6 mjeseci 6-12 mjeseci Bebe Novorođenčad

Električna izdajalica i hranjenje bebe

Električna izdajalica i hranjenje bebe Bebe.hr portal

Električna izdajalica omogućuje optimalnu proizvodnju mlijeka za majke koje su odvojene od svoje dojenčadi. Žena koja je rodila trebala bi održavati učestalost izdajanja mlijeka 6 do 8 puta dnevno kako bi postigla i održala proizvodnju svog mlijeka.

Postoje mnogi slučajevi kada će majke biti prisiljene odvojiti se od svoje bebe. A upotreba električne izdajalice im omogućuje pohranjivanje mlijeka za buduću upotrebu. Povratak na posao ili u školu, bolest i hospitalizacija neki su od čestih razloga za izdajanje s kojima se susreću nove majke kako bi osigurale mlijeko za svoju bebu.

Možda će Vas još zanimati: Torba za rodilište: Puna lista (dokumenti, oprema za mamu i bebu,..)

Električna izdajalica općenito je učinkovitija i sigurnija od mehaničkih pumpi ili ručnog izdajanja. Za čuvanje mlijeka najbolje je koristiti posude od stakla ili tvrde plastike. A u hladnjaku ga je moguće čuvati unutar 5 dana od izdajanja bez značajnog razmnožavanja bakterija.

 

Električna izdajalica dolazi u dva modela

 width=

 

Na tržištu možete pronaći dva modela električnih izdajalica; onu namijenjenu za jednu dojku i onu namijenjenu za obje dojke. Općenito, važno je svoju električnu izdajalicu čistiti nakon svakog korištenja! Na taj način osiguravate odsustvo bakterija u mlijeku i štitite svoje novorođenče.

Ako ste majka koja će raditi puno radno vrijeme, vjerojatno ćete se morati izdajati svakodnevno pa je u tom slučaju pametnija opcija kupnja modela za izdajanje iz obje dojke.

Električna izdajalica je najučinkovitiji način izdajanja mlijeka i najsličnije oponaša bebin prirodni obrazac sisanja. Upamtite, ne izdajate se samo kako biste nahranili bebu, već i kako biste održali dovoljnu količinu mlijeka u grudima. Uz visokokvalitetnu izdajalicu možete očekivati da ćete na izdajanje trošiti otprilike 15 minuta vremena po seriji.

Električne izdajalice obično dolaze s većinom potrebnih dodataka. Uključujući torbicu, nosač za hlađenje, spremnike za skupljanje mlijeka, vrećice za pohranu, pa čak i bočice i bradavice. Kada kupujete ovaj proizvod razmišljajte o njemu kao o ulaganju. S izdajalicama doista dobivate ono što ste platili i isplati se. Osobito ako ih planirate koristiti za buduću djecu.

Izdajalice za jednu dojku manje su učinkovite od modela s dvije dojke, ali su također manjih dimenzija i povoljnije. Ovaj model dobra je opcija za mame koje nisu odvojene od novorođenčeta više od nekoliko sati tjedno, ali žele brzinu i učinkovitost električne izdajalice.

POVEZANO: Savjeti za dojenje koje bi svaki roditelj trebao znati!