Bebe

Je li moguće da beba zaspe bilo gdje

Je li moguće da beba zaspe bilo gdje Bebe.hr portal

Sljedeći put kad se odlučite otići na zajednički izlet ili samo u posjet majci, nemojte se ustručavati povesti i bebu, jer uz nekoliko trikova u nastavku saznajte kako postići da beba zaspe bilo gdje.

Vježbom do savršenstva

Ako odlazite često u posjet majci, u sobu u kojoj kod nje spavate s bebom, odnesite prijenosni krevetić i pripremite bebu prije samog odlaska na spavanje. Možda neće savršeno proteći prvi put. Međutim vaša će se beba brzo priviknuti da osim u svojoj sobi spava i u drugom okruženju. To će donijeti niz prednosti i biti od pomoći pri nekim sljedećim, daljim putovanjima.

Neka beba bude aktivna što je više moguće

Što je beba aktivnija tijekom dana, lakše se zaspati noću. Ako ste na odmoru, neka redovito odlazi u park ili na drugo mjesto koje je pogodno njezinom uzrastu. Odlazite li u posjet majci, pustite bebu da se neometano igra u dvorištu. Aktivne bebe će navečer biti izmorene i spremne za odlazak na spavanje, čak i ako je okolina nepoznata i drugačija od one na koje su se navikle. Pri odlasku na putovanje u zemlju gdje je drugačija vremenska zona, aktivnost preko dana, najbolji je lijek za normalni odlazak na spavanje noću.

Dosljednost je bitna

Bebe brzo usvajaju rutinu. I zato je bitno i pri odlasku od kuće držati se rutine koja mora biti slična onoj kad se nalazi kod kuće. Ako vaša večernja rutina izgleda tako da najprije okupate bebu, zatim joj date jesti, učinite to isto i kad ste na putovanju. Povezuje li vaša beba odlazak na spavanje s čitanjem priče neposredno prije toga, ponesite knjige koje i inače čitate. Dakle, zlatno pravilo je da se pridržavate rutine bez obzira gdje se nalazili, a vaše dijete će to prihvatiti bez ikakvih problema.

Što je vašoj bebi velika pomoć da lakše utone u san?

Ako se vaša beba uspavljuje tihom muzikom u pozadini ili jednako raspoređenim zvučnim frekvencijama, tzv. bijelom bukom, neka to isto vrijedi i kad se nalazi podalje od svog doma. Svi ti zvukovi i melodije su nešto na što je beba navikla ili što povezuje sa zatvaranjem očiju, odnosno spavanjem.

 width=

Ne dopustite da beba bude preumorna

Kad niste kod kuće, teže se držati rasporeda spavanja. Ipak, kad putujete, probajte naći savršenu ravnotežu između pospane bebe i preiscrpljene bebe. Jednom kad su bebe preumorne, teško ih je uspavati. A ni to što su u nepoznatom okruženju, u ovom slučaju im neće biti od pomoći. Znakovi pospanosti kod svake bebe su isti. Kao na primjer natečeni kapci, zijevanje i trljanje očiju i zato odmah krenite s večernjom rutinom kad ih zamijetite.

Mislite na bebinu sigurnost

Bez obzira kuda ste krenuli, osigurajte da dijete ima sigurno mjesto za spavanje. U većini hotela, motela i odmarališta moguće je posuditi krevetiće. Na mjestima koja redovito posjećujete možete postaviti prijenosni krevetić. Ako stignete na odredište i primijetite da krevetić nije siguran, uzmite madrac za krevetić i stavite ga na pod.

 width=