0-6 mjeseci 6-12 mjeseci Bebe Novorođenčad

Jesu li banane dobre za zatvor kod beba?

Jesu li banane dobre za zatvor kod beba? Bebe.hr portal

Zatvor kod beba možete primijetiti kada imaju poteškoća s pražnjenjem stolice ili imaju tvrdu stolicu. Bebin zatvor može dovesti i do drugih problema kao bol tijekom stolice i bolova u trbuhu.

Većina beba mlađih od godinu dana mogu danima biti bez stolice. Stoga poznavanje simptoma ​​kod bebe sa zatvorom može vam olakšati razlikovanje redovite stolice od zatvora.

 

Koji su simptomi zatvora kod beba?

zatvor kod beba

 

Smanjena učestalost pražnjenja crijeva ne mora značiti i zatvor kod beba, kao što je to kod djeceUmjesto toga, usredotočite se na odstupanje od uobičajenog obrasca pražnjenja i teksture stolice.

Svako dojenče ima različite obrasce koje najbolje poznaju roditelji. Ako primijetite promjene u bebinoj rutini pražnjenja crijeva. Ili mijenjanju pelena zajedno s tvrdom stolicom, vaša beba možda ima zatvor.

Simptomi:

  • Suha i tvrda stolica
  • Naprezanje tijekom stolice
  • Napuhan trbuh 
  • Oslobađanje plinova tijekom stolice

Jesu li banane dobre za zatvor kod beba?

Banane nisu dobre za ublažavanje zatvora! Obično kaša od jabuka, žitarice i banane uzrokuju zatvor kod beba. 

 width=

 

Što nuditi bebi kada ima zatvor?

Možete probati ponuditi različite pahuljice za bebe i zobene pahuljice i ječam. Također šljive i suhe šljive mogu pomoći bebi da olakša pražnjenje crijeva.

Sok određenog voća može djelovati kao prirodni laksativ. Sok od suhih šljiva obično je popularan lijek za zatvor, uključujući i za bebe mlađe od šest mjeseci. Možete dati do 30 ml domaćeg soka od suhih šljiva.

 

Bebi nikada nemojte davati laksative, klistire ili omekšivače stolice osim ako to ne predloži liječnik. Izbjegavajte davanje biljnih lijekova bez prethodnog savjetovanja s liječnikom. 

POVEZANO: 5 znakova da je vaše dijete osjetljivo na hranu