0-6 mjeseci 6-12 mjeseci Bebe

Kako pripremiti avokado za bebe?

Avokado za bebe može biti pripremljen na više načina, a danas vam donosimo 4 jednostavne metode za uvođenje avokada u prehranu vaše bebe! Avokado, prepun hranjivih tvari, savršen je kao početna hrana za bebe od 6 mjeseci i starije. Bilo da se poslužuje kao pire ili kao hrana za odvikavanje djeteta od dojenja, ova ukusna superhrana nudi niz opcija. Avokado se može uvesti kada je vaše dijete spremno početi jesti krutu hranu. Sa svojom mekom teksturom i obiljem hranjivih tvari, zreli avokado izvrstan je izbor za prvu kulinarsku avanturu vaše bebe. POVEZANO: Kada i kako uvesti krutu hranu?

Prednosti avokada? I što s alergijama?

Avokado je omiljeni izbor pri uvođenju krute hrane za bebe, a njegova privlačnost je dobro utemeljena. Ovo voće odlikuje se jednostavnošću pripreme i bogatstvom hranjivih tvari. S visokim sadržajem vlakana i zdravih masti, avokado potiče probavu i pomaže u razvoju mozga. Osim toga, osigurava esencijalne B-vitamine poput folata i B6, zajedno s vitaminom E i cinkom koji jačaju imunitet. Zdrave masnoće u avokadu također ga čine prikladnom alternativom ulju, iako bi njegova povremena upotreba mogla biti poželjnija zbog relativno veće cijene.

Iako su alergije na avokado neuobičajene, postoje dokumentirani slučajevi. Vrijedno je napomenuti da osobe s postojećim alergijama na banane, kesten, kivi, lateks ili specifične peludi mogu biti sklonije alergijama na avokado. Ili mogu doživjeti simptome oralnog alergijskog sindroma, također poznatog kao alergija na pelud i hranu. Ovi primjeri naglašavaju važnost vođenja računa o mogućim alergijskim reakcijama, iako su one relativno rijetke.

Kako pripremiti avokado za bebe?

avokado za bebe

Pasirani: Zgnječite avokado u zrnasti ili glatki pire. Ovo je prikladno za bebe od 4-6+ mjeseci.

Narezan s malo kore: Ostavite koru na polovici kriške avokada kako biste stvorili ručku za bebu koju će lako držati. Moći će uhvatiti koru dok jedu oguljeni dio. Ova je metoda izvrsna za odvikavanje djeteta od dojenja (6+ mjeseci) ili hranjenje prstima (9+ mjeseci).

Glatki pire: Pomiješajte avokado s pola banane kako biste dobili glatki i kremasti pire. Bebe u dobi od 4-6+ mjeseci koje uživaju u glatkim teksturama obožavat će ovu opciju. Brzo se pravi, priprema traje samo 40 sekundi. POVEZANO: Recepti za domaću kašicu s bananom

Obložene kriške: Za bebe koje žele jesti prstima, ali im je potreban bolji način držanja, pokušajte umotati kriške avokada u premaz. To se može učiniti s avokadom narezanim na kriške ili na kockice. Posebno je prikladan za odvikavanje djeteta od dojenja (6+ mjeseci) ili kao hrana koju mogu jesti prstićima (9+ mjeseci).

POVEZANO: Jelovnik za bebe od 6 mjeseci