Recepti za domaću kašicu s bananom zasigurno će vam olakšati hranjenje vaše male bebe, ali i pružiti neka nova jela koje beba još nije probala. Donosimo 3 recepta za kašicu s bananom kako biste mogli odabrati onaj koji će najbolje odgovarati ukusu i zdravlju vaše bebe.
S obzirom na to da je svačija beba različita, svjesni smo toga da će se neke namirnice određenoj djeci zaista sviđati dok će druga zazirati od njih. Naučite zajedno što vaša beba voli!
Domaću kašicu s bananom možete napravit na više načina
-
Kašica od banane s dodatkom cimeta:
Priprema: Kako biste napravili kašicu, stavite zob i mlijeko (ili 600 ml vode) u veliku tavu na srednje jaku vatru. Pustite da se lagano kuha 5 do 6 minuta, često miješajući kako biste dobili glatku, kremastu kašu, i po potrebi razrijedite s još mlijeka. Poslužite je i slijedite sljedeće korake za pripremu preljeva od banane i cimeta.
Ogulite i narežite banane. Tostirajte bademe u suhoj neprianjajućoj tavi na srednje jakoj vatri 3 do 4 minute ili dok ne porumene. Promiješajte cimet, mak i malo javorovog sirupa ili meda u kašu, a zatim podijelite u zdjelice.
Pospite banane i bademe po vrhu, a zatim pokapajte s malo više javorovog sirupa ili meda, ovisno o ukusu vaše bebe.
-
Kašica od banane na jamajčanski način
Priprema: Zelene banane ogulite i nasjeckajte. Stavite u blender zajedno s kokosovim mlijekom. Miješajte sastojke u blenderu velike brzine dok ne postanu kremaste. Dodajte vanilija esenciju kako biste dobili poseban okus. Zakuhajte vodu u velikom loncu na srednje jakoj temperaturi i polako ulijevajte smjesu od banana neprestano miješajući kako kaša ne bi imala grudice. Zakuhajte kašu i smanjite vatru da lagano kuha 15 minuta. Dodajte šećer i začine, promiješajte i poslužite.
-
Kašica od banane s bademovim maslacem
Sastojci: Trebat će vam 4 žlice cijelih badema, narezanih ili u listićima, 160 g zobenih pahuljica, 1,2 l nezaslađenog bademovog mlijeka, 2 žlice grožđica, ¼ žličice cimeta (po želji), 2 banane, narezane na ploške, 4 žličice bademovog maslaca.
Priprema: Zagrijte bademe u tavi na srednje jakoj vatri 2-3 minute dok ne počnu mirisati na tost, često tresući tavu. Izvadite ih iz posude na tanjur. Stavite zobene pahuljice, grožđice, mlijeko i cimet. Kuhajte na srednje jakoj vatri 5-6 minuta dok ne postane glatka i gusta smjesa, uz često miješanje. Dodajte još malo vode ako više volite rjeđu kašu.
Podijelite kašu u četiri ugrijane zdjelice i dodajte ploške banane. Pokapajte preko maslaca od badema, a zatim na vrh stavite pržene bademe.
U sve navedene recepte može se dodati u pripremi malo soli, ali naša preporuka je da to ne radite. Zašto je to tako, donosimo u članku: Razlozi zašto ne bi trebali dodavati sol bebinoj hrani
POVEZANO: Recepti za bebe od 9 mjeseci