0-6 mjeseci 6-12 mjeseci Bebe

Nove hrvatske slikovnice za bebe koje su nam privukle pažnju

Nove hrvatske slikovnice za bebe koje su nam privukle pažnju Bebe.hr portal

Nove hrvatske slikovnice za bebe idealno su prvo štivo s kojim biste trebali upoznati svoju malu bebu. Naravno, sasvim nam je jasno da vaša beba neće čitati knjige koje joj kupite, ali znamo da će je se lijepe ilustracije svakako dojmiti.

Čitanje slova i riječi prepustit će vama i uživati u ugodnom zvuku vašeg glasa. Zašto je to toliko važno? Pa, već i vrapci na grani znaju da ljudi jezik najlakše uče slušajući druge ljude kako govore. To je, naravno, slučaj i s vašom bebom. Koja će najvjerojatnije progovoriti ranije ako joj budete pričali priče i s njom čitali slikovnice.

Pretražili smo trenutnu ponudu u knjižarama i pronašli odlične nove hrvatske slikovnice. Koje će vašem djetetu pomoći da se od malih nogu razvija u elokventnu osobu koju će zanimati različite teme.

 

Nove hrvatske slikovnice koje su nam privukle pažnju naslovima i sadržajem

 width=

 

  • Serija slikovnica Slatke životinje

Prve slikovnice koje su nam privukle pažnju bile su one iz serije Slatke životinje koje je priredio Filip Kozina. Radi se o 3 slikovnice koje lijepim ilustracijama i kratkim stihovima potiču jezični razvoj najmlađih. Svaka slikovnica opisuje život životinja na različitim područjima pa su i slikovnice tako naslovljene; Slatke životinje – U divljini, Slatke životinje – U šumi i Slatke životinje – Na selu. Ova serija slikovnica primjerena je za bebe i djecu do druge godine života.

Možda će Vas još zanimati: Čitanje s djecom razvija njihovu imaginaciju

 

  • Ku-kuc! Gdje je lavić?

Ova interaktivna slikovnica s mekanim dijelovima namijenjena je čitanju i pipanju. Slikovnica se smatra primjerenom za bebe u dobi od jedne do dvije godine jer je to razdoblje kada ih posebno veseli diranje različitih površina što im ova slikovnica i omogućuje. Slikovnica je osmišljena na takav način da beba otvara mekane prozorčiće ne bi li pronašla sliku lava.

 

  • Medvjedića je strah ostati u vrtiću

Tatjana Gjurković i Tea Knežević napisale su priču o malom medvjediću koji mora ići u vrtić, ali mu se ta odluka njegovih roditelja uopće ne sviđa jer osjeća strah prema nepoznatom mjestu. Slikovnica je namijenjena djeci od 2 i više godina koja kreću u vrtić (ili na čuvanje).

Slikovnica je zapravo djeci prilagođen vodič kroz emociju koju mnoga djeca proživljavaju- Kao strah od odlaska u vrtić ili bolje rečeno strah od novog okruženja i odvajanje od roditelja. Unutar slikovnice nalazi se i dodatak sa savjetima za roditelje, odgojitelje i skrbnike. Koji će vam pomoći da bolje razumijete ponašanje svoga djeteta te da mu pomognete da na prihvatljiv način izrazi svoje osjećaje.

 

  • Ne tako strašne priče

Ne tako strašne priče autorice Lane Bitnec još je jedna slikovnica koja će na duhovit način, putem zgodnih pjesmica razumljivih najmlađima, pomoći djeci da razumiju svijet oko sebe. Postoji mnogo uobičajenih životnih stvari kojih se djeca plaše. A ova je slikovnica namijenjena tome da ih lakše shvate i uvide da ustvari i nisu tako strašne.

 

  • Vozila

Vozila je slikovnica koju je Mane Galović osmislio kao tražilicu. Prilikom listanja i čitanja ove slikovnice najmlađe se potiče da otvaraju prozorčiće kako bi prepoznali i pronašli određena vozila. Prozorčići u kojima se nalaze vozila sadrže zanimljive podatke. A ilustracije prikazuju mjesta s različitim vrstama intenzivnijeg prometa i pripadajuća vozila (grad, seosko imanje, gradilište, željeznički kolodvor, zračna luka).

POVEZANO: Najavljeni trendovi proizvoda za bebe u 2023!