Slikovnice za djecu od 2 godine

20/11/2022

Slikovnice za djecu od 2 godine su vrlo važne za njihov razvoj. Dvogodišnjaci mogu slijediti jednostavnu priču i vole živahne i zanimljive radnje u pričama. Također vole pogađati što će se dogoditi na sljedećoj stranici.

Priče su fantastičan i zabavan  način upoznavanja male djece sa raznoraznim scenarijima. Slikovnice uvode mališane u svijet čitanja. Slikovnice su prve knjige koje roditelji čitaju djeci i koje djeca čitaju sama. Vrlo su zanimljive i zabavne zbog raznih šarenih ilustracija. Listajući slikovnice zajedno, odrasli pokazuju djeci da je čitanje fantastična stvar.

Zajedničko gledanje slikovnica poziva mališane na komunikaciju s roditeljima, i verbalno i neverbalno. Ohrabruje djecu da postavlja pitanja i jača njihovo samopouzdanje. Također, povezuje roditelja sa djetetom i obrnuto.

Pogotovo u periodima kad ne nalazimo onoliko vremena koliko bismo htjeli za jačanje odnosa sa svojim djetetom. Govor i komunikacija bitne su životne vještine koje djeca trebaju imati, ali je i slušanje.

Slušajući nekoga kako im čita priču, djeca razvijaju svoje vještine kritičkog slušanja. Kreativnost i mašta bitne su za mališane. Izgradnja mašte i kreativnosti ne samo da pomaže djeci da razviju socijalne vještine, već im pomaže da razviju i svoje sposobnosti rješavanja problema.

Slikovnice za djecu od 2 godine potiču ih da iskoriste svoju maštu kako bi utvrdili što se događa. Nadalje, nježno poticanje vašeg mališana da čita naglas može pomoći njihovoj kreativnosti, samopouzdanju i govoru.

POVEZANO: Loveda – Prva bio kozmetika za bebe na bazi organske kamilice!

Kristina

bebe_logo-white

Dobro došli na portal posvećen svim budućim i sadašnjim majkama, ponosnim očevima i svima onima koji su uključeni u odgoj djece i beba. Ovdje ćete pronaći odgovore na sva pitanja o trudnoći, majčinstvu i odrastanju, najnovije stručne savjete i korisne informacije. Cilj nam je pružiti podršku, pomoć i olakšati posao koji nikada ne prestaje – roditeljstvo.

Instagram

Marketing

Bebe.hr marketing

Copyright © 2022 BEBE.hr