Čaj od lavande u trudnoći

20/11/2022

Čaj od lavande u trudnoći izaziva podijeljena mišljenja. Za početak, lavanda je jedna od najkorištenijih biljaka na svijetu. Od eteričnog ulja lavande do sapuna od lavande, te raznih  čajeva, ovaj ljubičasti cvijet mnogima je omiljen.

 

Prednosti

Čaj od lavande dobiva se kuhanjem ljubičastih cvjetova biljke lavandula angustifolia s toplom vodom. Smatra se da ovaj čaj smiruje živce, dovodi do boljeg, čvršćeg sna, poboljšava zdravlje kože i pruža mnoge druge prednosti. Iako su istraživanja oskudna i uglavnom se usredotočuju na ekstrakte lavande.

Lavanda se široko koristi kao sredstvo aromaterapije i dodatak je za pomoć kod anksioznosti, depresije i umora. Studije sugeriraju da spojevi u lavandi mogu potaknuti aktivnost u određenim područjima mozga. I utjecati na prijenos impulsa između moždanih stanica na načine koji potiču dobro raspoloženje i proizvode smirujući učinak.

Smatra se da smirujući učinak lavande u tijelu također poboljšava san, ali je važno znati da ne postoje specifične studije o učinku čaja od lavande na kvalitetu sna.

 

Čaj od lavande u trudnoći?

Neki tvrde da je čaj od lavande kod većine žena u redu koristiti i tijekom trudnoće, ali ne u velikim količinama, već povremeno. Smatra se da je siguran za upotrebu ako se ne pretjeruje.

Također se smatra da tako žena i tijekom trudnoće može imati sve gore navedene benefite. No, neki tvrde da ga je bolje izbjegavati. S obzirom na različita mišljenja, ipak je najbolje pitati svog liječnika ili ljekarnika za mišljenje.

POVEZANO: Konzumacija kofeina kod trudnica povezana je s nižom visinom djeteta

Kristina

bebe_logo-white

Dobro došli na portal posvećen svim budućim i sadašnjim majkama, ponosnim očevima i svima onima koji su uključeni u odgoj djece i beba. Ovdje ćete pronaći odgovore na sva pitanja o trudnoći, majčinstvu i odrastanju, najnovije stručne savjete i korisne informacije. Cilj nam je pružiti podršku, pomoć i olakšati posao koji nikada ne prestaje – roditeljstvo.

Instagram

Marketing

Bebe.hr marketing

Copyright © 2022 BEBE.hr