Šećer u trudnoći je nešto na što svakako tijekom trudnoće treba obratiti pažnju. Otkad ste zatrudnjeli, moguće je da se suočavate sa neobičnim žudnjama za hranom. Možda se nađete kako posežete za vrstom hrane koju dotad niste voljeli. Ili ste možda primijetili da žudite za slatkišima i slatkim poslasticama kao nikada prije.

Trebate li se brinuti da će konzumiranje šećera tijekom trudnoće imati trajan učinak na Vaše zdravlje ili na zdravlje vašeg djeteta?

Kao što prekomjerna količina šećera utječe na Vaše cjelokupno zdravlje i kad niste trudni, tako šećer u trudnoći može utjecati na Vaše kao i na zdravlje Vaše bebe i tijekom trudnoće.

Utječe li konzumacija šećera na razvoj beba?

Kad ste trudni, sve što jedete konzumira i Vaše dijete u razvoju. Postoji određena zabrinutost da konzumiranje puno šećera tijekom trudnoće može utjecati na djetetove kognitivne vještine kasnije.

Jedna studija, objavljena u American Journal of Preventive Medicine, otkrila je povezanost između majki koje piju određena zaslađena pića tijekom trudnoće i smanjenih kognitivnih vještina kod djece.

Iako ova studija ovdje ne dokazuje da će slatka poslastica negativno utjecati na zdravlje Vašeg djeteta, sugerira da je važno svjesno razmišljati o tome što jedete kada ste trudni. Konzumiranje puno slatke hrane tijekom trudnoće također može utjecati na Vaše fizičko zdravlje, poput pojave dijabetesa ili karijesa. Vodite računa o tome koliko šećera unosite tijekom trudnoće.

POVEZANO: Mandarine u trudnoći

Kristina

bebe_logo-white

Dobro došli na portal posvećen svim budućim i sadašnjim majkama, ponosnim očevima i svima onima koji su uključeni u odgoj djece i beba. Ovdje ćete pronaći odgovore na sva pitanja o trudnoći, majčinstvu i odrastanju, najnovije stručne savjete i korisne informacije. Cilj nam je pružiti podršku, pomoć i olakšati posao koji nikada ne prestaje – roditeljstvo.

Instagram

Marketing

Bebe.hr marketing

Copyright © 2022 BEBE.hr