6-12 mjeseci Bebe

Jelovnik za bebe od 6 mjeseci

Jelovnik za bebe od 6 mjeseci

Jelovnik za bebe od 6 mjeseci trebao bi sadržavati određene hranjive namirnice koje će vašoj bebi pomoći u rastu i razvoju. S druge strane, postoji i hrana koju biste u ovom razdoblju bebina života ipak trebali izbjegavati. Vidjeti svoju bebu kako raste jedna je od najuzbudljivijih stvari koje ćete ikada doživjeti. To je osobito istinito kada vaše dijete dostigne prekretnice. Bilo da se radi o fizičkim ili kognitivnim; sve su jednako uzbudljive!

Uvođenje krute hrane u bebinu ishranu

Slijedeći smjernice Američke pedijatrijske akademije, Američke dijetetske udruge i Svjetske zdravstvene organizacije predlažemo da uvedete krutu hranu u jelovnik vaše bebe jednu po jednu. Najbolje bi bilo kada biste svaki dan odabrali jednu krutu namirnicu koju će beba kušati. Uvođenje krute hrane u bebin jelovnik ovisit će njezinoj spremnosti koju će vam pokazati putem ovih znakova; guranjem ruku i igračaka u usta, zahtijevanjem da ju se puno redovitije hrani, uspravnim sjedenjem u stolici, dobrom kontrolom glave i vrata, smanjenim refleksom potiskivanja jezika i posezanjem za hranom koju vi jedete.

POVEZANO: Kada i kako uvesti sol u bebinu prehranu

Jelovnik za bebe od 6 mjeseci trebao bi uključivati

Voćni pire: Voće treba kuhati na pari, zgnječiti ili pasirati. Bebi možete dati voće kao što su jabuke, banane, kruške, avokado i breskve.

POVEZANO: Najbolje voće za bebe i malu djecu

Pire od povrća: Povrće poput krumpira, mrkve, slatke bundeve, graha, itd. Može se kuhati na pari i davati ili kao hrana za grickanje ili kao pire.

Juha od mahunarki: Razne mahunarke mogu se kuhati s vodom kako bi bile mekane ili se od njih može praviti juha.

Rižina kaša: Riža je dobar izvor ugljikohidrata i vitamina za bebe. Napravljena od majčinog ili adaptiranog mlijeka može se dati kao kaša.

Kaša od žitarica: Kaša se također može napraviti od različitih žitarica jednog zrna kao što su pšenica, proso, ječam ili zob. Ove žitarice se mogu sušiti i mljeti u prah zajedno ili odvojeno, kako bi se napravila kaša.

Juha od povrća: Razno povrće može se kuhati u vodi, a temeljac se može jesti kao juha.

Jogurt: Iako se kravlje mlijeko ne preporučuje do prve godine života, nezaslađeni jogurt se može davati bebi u umjerenim količinama kao alternativa kašicama.

POVEZANO: Kašice za bebe od 6 mjeseci