0-6 mjeseci 6-12 mjeseci Bebe

Kako razveseliti i nasmijati bebe?

Zašto volimo toliko nasmijati bebe? Zato što nema ništa umiljatije od toga kad vam se vaša beba osmjehuje i smijulji na taj slatki bebasti i gugutavi način. Iako nekima može doći kasnije, većina beba prvi put se glasno smije u dobi od oko 3 do 4 mjeseca.

Dakle, evo nekoliko jednostavnih trikova kako nasmijati svoju bebu, zboriti i trbuh smijati od glave do pete.

Različiti načini kako nasmijati bebe

nasmijati bebe

Igra skrivača: Sakrijte lice iza ruku ili nekog predmeta pa ga naglo otkrijte. Ovo bebe jednostavno obožavaju. Gotovo sigurno će iznenaditi bebu i obradovati bebu, a vrlo vjerojatno potaknuti njezin smijeh.

Smiješne grimase: Bebe su obično jako zainteresirane za lica odraslih, pa možete pokušati raditi smiješne grimase ili zabavne izraze lica.

Pjevanje ili plesanje: Mnoge bebe vole glazbu i ples, zato otpjevajte neku pjesmicu ili dodajte plesni ritam koji će ih razveseliti.

Upotreba igračaka: Zapravo svojevrsna igra skrivača samo ovaj put koristeći igračku koja se miče, svijetli ili zvuči. Prvo ju pokažite bebi a potom je skrijte, onda je ponovo pokažite. Zaista može biti tako jednostavno nasmijati bebe.

Vizualni trikovi: Bebe se često vesele vizualnim trikovima, poput mahanja rukama ili plesanja sa šarenim tkaninama.

Maženje i zagrljaji: Ovdje je najljepši osmjeh u pitanju, kojeg sigurno najviše volite. Bebe vole zagrljaje i fizičku pažnju, pa možete maziti ili nositi u naručju i pričati im te im se smiješiti – što će ih učiniti sretnima i nasmijanima.

Škakljanje bebe: Iako je gotovo zajamčeno da ćete dobiti hrpu smijeha škakljajući gore-dolje po tom malom tijelu ipak pričekajte dok vaša beba ne bude dovoljno stara. Primjerice pokazivanje znakova migoljenja i borba za bijeg znači da je vrijeme da prestanete.

Važno je imati na umu da svaka beba ima različite preferencije i različite stvari ih mogu nasmijati. Važno je biti osjetljiv na bebine signale i prilagoditi se njihovim potrebama i željama. Također, važno je uvijek biti oprezan i paziti na sigurnost bebe.

POVEZANO: Dekodiranje tipa osobnosti vaše bebe