Bebe

Novi okusi: Kašica od jabuke i korabe

kašica od jabuke i korabe

Za pripremu jednostavnog i finog jela potrebno vam je samo malo sastojaka, kašica od jabuke i korabe to i dokazuje – napravite je za bebu od pet-šest mjeseci, slijedeći ovaj recept:

Sastojci:
  • 1 zrela jabuka
  • 1 srednje velika koraba
Upute:
  1. Priprema sastojaka:
    • Operite, ogulite i uklonite sjemenke. Narežite jabuku na manje komadiće.
    • Operite, ogulite i narežite korabu na manje komadiće.
  2. Kuhanje:
    • Stavite komadiće jabuke i korabe u malu posudu s vodom. Voda bi trebala samo lagano prekriti voće i povrće.
    • Kuhajte na laganoj vatri dok jabuka i koraba ne postanu mekani, što obično traje oko 15-20 minuta.
  3. Blendanje ili sasiranje:
    • Kada su jabuka i kohlrabi potpuno kuhani, uklonite ih iz vode i stavite u blender ili koristite ručni pasirka za pire.
    • Izmiksajte ili pasirajte dok ne dobijete glatku konzistenciju. Ako je potrebno, dodajte malo vode u kojoj se kuhalo voće i povrće kako biste postigli željenu konzistenciju.
  4. Hlađenje:
    • Prije hranjenja, pustite da se kašica ohladi na prihvatljivu temperaturu.
  5. Posluživanje:
    • Ponudite bebi malu količinu kašice na žličici. Počnite s nekoliko žličica i pratite kako beba reagira.
Napomene:
  • Ako je ovo prvi put da beba jede čvrstu hranu, možete probati prvo pojedinačno svaku namirnicu, kako biste provjerili postoji li alergijska reakcija.
  • Uvijek se posavjetujte s pedijatrom prije uvođenja čvrste hrane.
  • Pohranjujte neiskorištenu kašicu u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku i upotrijebite je unutar 24 sata.

Ova kašica kombinira slatkoću jabuke s blagim okusom korabe, pružajući nutritivno i ukusno jelo za vašu bebu.