News Planiranje trudnoće Trudnice

Besplatna radionica “Ljudska prava u porodu” stiže u Pulu

Ljudska prava na porodu

“Ljudska prava u porodu” besplatna je radionica za trudnice i njihove partnere, a koja se održava u organizaciji Hrvatske udruge doula. Ove subote (13.1.) u 11 sati održat će se u Puli (Rojc, Pula). Radionica od doula za trudnice i njihove pratnje posve je drugačija od trudničkog tečaja, spoj je zdravstvenog i građanskog odgoja usmjerenog na porod.

Radionica se od 2015. održava redovito svakih četiri do šest tjedana, u različitim hrvatskim gradovima, a kroz radionicu o ljudskim pravima dosad je prošlo više od 1000 osoba. Dosad je održano 68 radionica u Zagrebu, Rijeci, Zadru, Puli, Karlovcu, Zaboku, Osijeku pa i u Beogradu. Radionica sa svoje dvije voditeljice, Katarinom Halapir i Anitom Budak u Zagrebu je postala osnova priprema za porod i, tvrde trudnice, radionica na koju se mora otići.

Na radionici “Ljudska prava u porodu” trudnice imaju priliku naučiti o društvenom, emotivnom i fizičkom položaju žene u porodu u našem sustavu i kako fokus vratiti na sebe kao aktivnog sudionika rađanja. Edukacija koja je cjelovita u informacijama o porodu, koja uključuje sve aspekte od fizionomije, preko praksi koje su znanstveno dokazano korisne, do emotivnog stanja rodilje ali i njene okoline i na kraju načina komunikacije sa medicinskom i ostalom podrškom najbolja je priprema za porod. I to ne samo za prvorotkinje!

Tako osnažene žene imaju mogućnost ostvariti dobro porođajno iskustvo i ući u majčinstvo na dobrim temeljima. Radionica se održava uživo. Za radionicu u Puli prijavite se na centarzanshin@gmail.com, mjesta su ograničena. Voditeljice doule Anita Budak i Katarina Halapir, obje majke tri djevojčice otvoriti će vam mnoge nove mogućnosti koje samo treba uzeti i potaknuti na odbacivanje tradicionalnog viđenja poroda.