Bebe Djeca Savjeti i njega

Koliko često treba čistiti prostor u kojem boravi dijete?

čistiti prostor

Iako se možda čini paradoksalno, imunitet bebe jača uz bakterije i klice kojima je, htjeli vi to ili ne, okružena svakodnevno. Tako se njezin mali organizam uči boriti s bolestima i smanjuje rizik od razvoja alergija.

Koje površine su najbitnije za čišćenje?

Prilikom čišćenja bebine sobe ili prostorije u kojoj najviše boravi, posebnu pozornost obratite na određenu dijelove. Tako je pod uvijek od velike važnosti! Pogotovo ako je beba u fazi puzanja. Poželjno je to činiti svakodnevno, jer bebama nije jasno zašto je opasno ako se stvari s poda stvore u njihovim ustima. Iako je potrebno čistiti svakog dana, neka to bude detaljno. Nakon poda slijedi kuhinja, mjesto gdje boravite s ciljem pripremanja hrane. Samim time što imate „posla“ s hranom, to vam mora biti dovoljan znak da uvijek mora biti čisto.

Potrebno je redovito uklanjati vlagu i sveprisutne bakterije, a najbrži način da to obavite je uz pomoć antibakterijskog spreja i papirnatih ubrusa. Još ne zaboravite održavati čistom podlogu za mijenjanje pelena, kao ni kadicu za kupanje te igračke. Neka vam čišćenje ovih stvari pređe u naviku, jer ipak se radi o vašoj bebi koja je u svakodnevnom doticaju s istima. Ako to svakodnevno radite, postat će vam dio rutine, čistit ćete brzo pa više ni nećete na to gledati kao na nešto što morate. Nemojte zaboravite niti na svakodnevno steriliziranje bočice iz koje beba pije.

 width=

Čistiti prostor odnosi se i na prozore i ogledala

Sigurno ste primijetili da je vaša beba opsjednuta ogledalima? A onda ste primijetili i tragove koji su posvuda? Da biste tome stali na kraj, makar na 5 minuta dok ga beba ponovno ne ugleda, očistite ga sredstvom za čišćenje. Mi Vam preporučujemo Violeta sredstva za čišćenje staklenih površina. Izvrsna su zbog svoje snažne formulacije koja sadrži alkohol i ocat. Pružaju savršenu čistoću i sjaj staklenih površina bez tragova.

 width=

Violeta Staklosjaj Fresh, 750 ml

I za kraj – ne zaboravite na ruke! Svoje ruke! Perite ih često, a tu naviku prenesite i na svoju bebu kad malo poraste.