Trudnice

Intimna higijena u trudnoći i nakon poroda

Intimna higijena u trudnoći i nakon poroda Bebe.hr portal

Intimna higijena posebno je važna u trudnoći, odnosno bitno je svakodnevno održavanje higijene intimnog područja. I ne samo redovitost nego i pažljivost prilikom odabira proizvoda. Birajte proizvode koji su sigurni za primjenu i ne sadrže agresivne sastojke.

Sastojci proizvoda za njegu intimnog područja

Mliječna kiselina nalazi se u gotovo većini proizvoda za intimnu njegu. Razlog tome je djelotvorna optimizacija kiselosti sluznice. Osim mliječne kiseline, mogu se naći sastojci poput aloe vere, ulja nevena ili kantariona, kamilice, propolisa. Ako naiđete na proizvod koji među sastojcima ima i visoko koncentrirana eterična ulja, takav proizvod u trudnoći izbjegavajte. Neodgovarajući sastojci potaknut će gljivične infekcije pa je to jedan od razloga zašto treba dodatno biti na oprezu.

 width=

Savjeti za njegu

Stručnjaci se na temu intimne higijene u trudnoći vode pravilom – ni previše ni premalo, a to znači da je pranje intimnog područja blagim sredstvom jednom dnevno sasvim dovoljno. Pretjerana higijena koja uključuje pranje više puta dnevno nije poželjna jer može isušiti genitalna područja. Prilikom pranja nemojte koristiti rukavice ili spužvice, a mlaz vode neka teče odozgo prema dolje da biste spriječili prodor bakterija. Brišite se suhim ručnikom, u smjeru sprijeda prema nazad. U trudnoći nemojte mijenjati prašak i omekšivač za rublje kako biste izbjegli alergijske reakcije.

Sebamed Feminine gel za intimno pranje pH 3.8

Proizvodi za njegu intimnog područja mogu biti u obliku krema i gelova. Naša preporuka je Sebamed Feminine gel za intimno pranje pH 3.8 koji održava ravnotežu mikroflore intimnog područja. Blagi njegujući kompleks s aloe verom i bisabololom hidratizira i umiruje osjetljivo područje, a mliječna kiselina održava prirodnu zaštitu od infekcija. Pogodan je za svakodnevnu intimnu njegu.

 width=

Sebamed Feminine gel za intimno pranje pH 3,8, 200 ml