0-6 mjeseci Bebe Novorođenčad

Koliko pelena dnevno treba za novorođenče?

Koliko pelena dnevno treba za novorođenče? Bebe.hr portal

Odgovor na pitanje “Koliko pelena dnevno treba za novorođenče?” je računajte do 10 pelena dnevno. Naravno, svako dijete je drugačije, a dani mogu varirati, stoga razmislite o tjednima i planirajte blizu 70 pelena svaki tjedan.

 

Zašto toliko pelena?

 width=

 

Novorođenčad mokri prilično često, čak svakih jedan do tri sata. Što se tiče dječje kakice , ne postoji točan broj pražnjenja crijeva koji se može očekivati ​​od novorođenčeta. Nakon što obave prvu nuždu (mekonij), neka dojenčad kaki nakon svakog hranjenja. No ta će se učestalost postupno smanjivati, a do 4 tjedna starosti neke bebe kake samo jednom tjedno.

Kako biste izbjegli iritaciju kože i pelenski osip, promijenite bebi pelenu svaki put kad je mokra ili zaprljana. To obično znači otprilike jednu promjenu pelena prosječno svaka dva do tri sata.

 

Koliko pelena za novorođenčad trebate kupiti mjesečno?

Možda biste trebali imati oko 280 pelena za novorođenčad za svoj prvi mjesec. Međutim, kao što smo već spomenuli, bebe rastu i zahtijevaju veće veličine u prvoj godini. Tako da ne želite kupiti previše iste veličine odjednom. Planiranje iz mjeseca u mjesec dobra je strategija.

Novorođenčad, koristi najmanju veličinu pelena naravno. I ono što je potrebno znati je da su veličine pelena organizirane prema težini a ne prema dobi bebe. Također veličine se mogu razlikovati od marke proizvoda.

POVEZANO: Kako ublažiti začepljeni mliječni kanal kod dojenja