Bebe

Masaža bebe

Masaža bebe Bebe.hr portal

Masaža bebe je idealno vrijeme kada se možete povezati sa svojom bebom. I daje opuštajuće i ugodno vrijeme i vama i vašoj bebi. Najbolje vrijeme za masažu bebe je odmah nakon kupanja jer je beba već gola i treba njegu.

Ono što je potrebno je da prostorija bude topla i bez propuha. I bilo bi dobro da koristite čisto jestivo ulje kao što je ulje marelice ili maslinovo ulje. Ili jednostavnu hidratantnu kremu. Izbjegavati ulja koja sadrže orašasto voće za slučaj alergija tijekom prva 4 mjeseca života.

Stavite ulje ili hidratantnu kremu na ruke, a ne izravno na bebu. Koristite čvrste, glatke kontinuirane poteze što je moguće većim dijelom vaše ruke. Na primjer, pomoću dlana ili ravnih prstiju.

Masaža bebe

Gladiti i maziti bebu možete na leđima, ramenima, rukama, prstima, licu, glavi, nogama i stopalima. Masaža bebe treba biti umirujuća i može ugodno trajati 10 do 30 minuta.

Pazite da su vam ruke tople i također biste trebali ukloniti sav oštar ili šiljasti nakit. Također možete imati tihu glazbu koja svira u pozadini.

Masiranje bebe je povezivanje s vašim djetetom i bebino opuštanje. Pobrinite se da imate određeno vrijeme u kojem vas neće prekidati i koje možete obaviti kad god vam odgovara u rutini. Nije dobra ideja masirati bebu kada je uznemirena. Vodite se onim što vaša beba voli kao i  kako se vi osjećate.

 

Masiranje

  • Za početak, nanesite nekoliko kapi ulja ili hidratantne kreme u tople ruke i počnite masirati bebine tabane. Koristite čvrste, nježne, spore pokrete od pete prema prstima. Uvijek držite jednu ruku na bebi dok masirate.

Masaža bebe

  • Nastavite s dugim glatkim pokretima bebinih nogu. Masirajte od gležnja do bedara i preko kuka. Možete pokušati masirati obje noge odjednom ili jednu po jednu. Izbjegavajte masiranje genitalnog područja. Držite bebinu nogu ispod koljena i nježno je pritisnite prema trbuhu kako biste lakše izbacili plinove. Također ne zaboravite i na stopala.

 width=

  • Započnite masažu gornjeg dijela tijela s rukama na bebinim ramenima. Pravite nježne pokrete prema prsima. Masirajte bebine ruke od ramena prema zapešćima. Ako ostane ulja na bebinim ručicama, obrišite im prste prije nego što ih posišu.

 width=

  • Ako je trbuščić vaše bebe mekan (ne tvrd ili pun), masirajte im trbuh kružnim pokretima u smjeru kazaljke na satu. Bebin trbuščić je osjetljiv, pa ako se uznemiri, prijeđite na sljedeći korak. Ako pupčana vrpca nije potpuno zacijelila izbjegavajte masirati ovo područje.
  • Vrhovima prstiju izmasirajte bebino lice. Mazite ih od sredine čela, niz vanjsku stranu lica i unutra prema obrazima. Vrhovima prstiju masirajte tjeme u malim krugovima kao da im perete kosu šamponom.
  • Ako je vaša beba još uvijek opuštena nakon što završite s masažom prednjeg dijela tijela, možete je okrenuti na trbuh i koristiti duge, glatke pokrete od glave do pete.

 

Ne zaboravite da biste trebali prekinuti masažu ako vaša beba ne uživa u njoj. Ili ako pokazuje znakove nelagode. Također je najbolje izbjegavati masažu ako ste jako napeti ili ako je vaša beba uznemirena ili uzrujana.

POVEZANO: Kako možete ublažiti plinove kod beba?