Što svaki novopečeni tata mora znati?

19/01/2023

Novopečeni tata može se osjećati nesigurno i zabrinuto u novoj ulozi budući da nikada prije nije imao obveze koje sada ima. Ono što mora znati jest da ne postoji definitivan vodič o tome kako biti tata, jer svatko od nas sam bira način na koji će biti otac.

Naravno, mnoge stvari koje se dogode na putu očinstva zapravo ne možete kontrolirati. A iako mislite da biste trebali sve predvidjeti i uvijek biti spremni – znajte da je to nemoguće. I nemojte se kriviti zbog toga.

 

Što svaki novopečeni tata mora znati?

Ipak, novi otac može se početi pripremati za svoju ulogu prije nego beba dođe na svijet

Prođite kroz prvo tromjesečje što je mirnije moguće i čitajte sve o trudnoći.

  • Ovo je vrlo delikatno razdoblje u trudnoći tijekom kojeg biste se mogli usredotočiti na dogovaranje svojih prvih sastanaka s ginekološkom klinikom. Ili pregledavanje zdravstvenih i sigurnosnih smjernica za trudnoću. Ovo je pravo  vrijeme za početak prikupljanja informacija i preliminarno istraživanje.

Održavanje higijene novorođenog djeteta.

  • Ovo je iznimno važno i vašoj će partnerici zasigurno trebati pomoć. Održavanje čistoće znači održavanje zdravlja vaše bebe. Također, svladajte mijenjanje pelena.

Odnos s partnericom

 

  • Što se emocionalne podrške tiče – budite svjesni jednog: od trenutka kada objavi da je trudna, vaša će partnerica će biti u središtu pozornosti. Oko toga ne smije biti rasprave. Kad se beba rodi, onda će i beba i partnerica biti u središtu pozornosti, a ne vi.

Bolje iskreno

  • Osjet mirisa nove majke bit će toliko izoštren da će u svakom trenutku znati gdje ste bili i što ste jeli. Ako potajno pušite cigarete – to više neće ostati vaša tajna.

Financije

  • Budite svjesni da će novac od sada većinom odlaziti na novu bebu i artikle za njezine potrebe. Možda idućih godinu dana nećete kupiti odjeću za sebe. Također ili zaboravite na vikend odlaske na utakmice i kratka romantična putovanja, ili budite svjesni da će toga biti puno manje. Vaš budget uglavnom ide za krevetić, auto sjedalicu, kolica i druga pomagala za djecu. Da ne spominjemo brojne igračke raznih materijala, oblika i boja.

Mudrost se isplati

  • Budite spremni na promjene raspoloženja kod vaše partnerice. Ovo su trenutci kada ćete ono što biste joj inače prigovorili, sada morati pustiti kako ju ne biste još više uznemirili. Budite uz nju i pružite joj podršku.

POVEZANO: Saznali ste da ćete uskoro postati tata?

Kristina

bebe_logo-white

Dobro došli na portal posvećen svim budućim i sadašnjim majkama, ponosnim očevima i svima onima koji su uključeni u odgoj djece i beba. Ovdje ćete pronaći odgovore na sva pitanja o trudnoći, majčinstvu i odrastanju, najnovije stručne savjete i korisne informacije. Cilj nam je pružiti podršku, pomoć i olakšati posao koji nikada ne prestaje – roditeljstvo.

Instagram

Marketing

Bebe.hr marketing

Copyright © 2022 BEBE.hr