0-6 mjeseci 6-12 mjeseci Bebe Novorođenčad

Pidžame za bebe: Kakva bi trebala biti noćna odjeća moje bebe?

Pidžame za bebe

Pidžame za bebe trebale bi biti, najprije, jako udobne kako bi vaša beba spavala bez ikakvih problema i kako joj odjeća ne bi smetala. Također, razmislite o okruženju u kojem spava vaša beba. Kolika je temperatura u prostoriji u kojoj spava? Zatim, uzmite u obzir veličinu i dob bebe. Neke pidžame, poput spavaćica, dizajnirane su za novorođenčad, dok su druge pidžame, poput dvodijelnih kompleta, idealne za starije bebe i malu djecu.

Pidžame za bebe trebale bi biti prilagođene temperaturi prostorije

Bolje je da je vaša beba odjevena manje, nego previše. Dok starije generacije roditelja često omotavaju mališane u puno slojeva, opasnost od pregrijavanja je stvarna i povezana je s većim rizikom od sindroma iznenadne smrti dojenčadi. Iako je ova opasnost najizraženija u dobi od 6 mjeseci, ostaje zabrinutost i u kasnijim mjesecima.

Kućni termostat ili sobni termometar mogu vam pomoći da odaberete odjeću za bebu za tu noć. Osim toga, s vremenom ćete naučiti vjerovati svojim instinktima i koristiti zdrav razum. Uglavnom, ako se vi osjećate dobro u vlastitoj pamučnoj pidžami, velika je vjerojatnost da se dobro osjeća i vaša beba.

Što treba obući novorođenče za spavanje?

Ako se pitate kako obući novorođenče za spavanje, imajte na umu da će bebi od nula do tri mjeseca biti najudobnije u jednodijelnim spavačicama. Također, vreća za spavanje može se koristiti kako bi vašem novorođenčetu bilo udobno. Potražite pidžamu s rukavima s manžetama kako vaše novorođenče ne bi češalo lice tijekom noći.

Što starija beba treba obući za spavanje?

Dojenčad od tri do 12 mjeseci obično dobro spavaju u jednodijelnoj ili dvodijelnoj pidžami, s vrećom za spavanje za dodatnu toplinu na nižim temperaturama. Prilikom odlučivanja kako odjenuti bebu za spavanje, uzmite u obzir pokretljivost bebe i koliko često ćete morati mijenjati pelene tijekom noći.

POVEZANO: Kvalitetna odjeća za dijete, savjeti pri odabiru

Pidžame za bebe dolaze u više oblika

  • Vreće za spavanje: Za razliku od spavaćica, vreće za spavanje su dosta tople i pomažu da se vaša beba ugrije u hladnim noćima.
  • Kombinezon : Kombinezoni za spavanje bebe dizajnirani su da se bebi navuku preko glave. Obično imaju duge rukave, ali ne pokrivaju bebina stopala.
  • Spavaćice: Spavaćice za bebe su jednodijelni odjevni predmeti dizajnirani za djevojčice i dječake. Skupljene su na rubu i idealne su za novorođenčad i bebe do tri mjeseca.
  • Jednodijelne pidžame: Mogu ili ne moraju pokrivati bebina stopala.
  • Dvodijelne pidžame: Dvodijelni kompleti pidžama za bebe idealni su za bebe od šest mjeseci i starije. Mogu biti raznih stilova, uključujući majice kratkih i dugih rukava te kratke ili duge hlače.

POVEZANO: Odjeća za novorođenčad