0-6 mjeseci 1. godina 2. godina 3. godina 6-12 mjeseci Bebe Djeca Novorođenčad

Ponuda dječjih krema

Ponuda dječjih krema i losiona veoma je raznolika, ali vaš izbor trebao bi ovisiti isključivo o tipu kože vaše bebe. Za razliku od kože odraslih, dječja koža sklonija je reakcijama na proizvode koji joj ne odgovaraju. Kako biste bili 100 % sigurni koje su kreme sigurne za vašu bebu najbolje je savjetovati se s dermatologom.

POVEZANO: Što ako je bebina koža žute boje?

U prvim mjesecima, dok se imunološki sustav vaše bebe razvija, poželjet ćete koristiti najblaža sredstva za čišćenje i najmanju količinu losiona. Kada se pojavi suha koža, ekcem i pelenski osip vrijeme je za liječenje tih problema.

Razgovarajte sa svojim pedijatrom o tome kada početi koristiti te proizvode.

Njega koja će vam zatrebati

Ponuda dječjih krema
  • Dječji sapuni, sredstva za pranje/čišćenje i šamponi: Sredstva za čišćenje i sredstva za pranje su blagi i sigurni za novorođenčad. Ipak, dječje sapune koristite umjereno jer mogu isušiti kožu novorođenčeta.
  • Losion za bebe: Pomaže u hidrataciji kože novorođenčeta. Koristite umjereno na maloj novorođenčadi.
  • Mast za pelenski osip: Bebinoj koži pruža barijeru od vlage — štiti kožu novorođenčeta tako da mokre pelene ne izazivaju iritaciju.
  • Dječje ulje: Ovaj klasik najbolje je koristiti kao ulje za masažu kože novorođenčadi, a ne kao hidratantnu kremu. Koža novorođenčeta ga ne upija dobro.
  • Dječji puder: Ako koristite dječji puder, pokušajte pronaći pudere koji ne sadrže talk i pazite da ga držite podalje od bebinog lica i genitalija. Talk ili kukuruzni škrob u prahu mogu izazvati probleme s disanjem. Koristite pudere umjereno.

Ponuda dječjih krema

Ponuda dječjih krema veoma je šarolika i može se pronaći u svim ljekarnama, ali i većini trgovina miješanom robom. Dječja kozmetika i kreme razlikuju se od krema i kozmetike namijenjene koži odraslih pa će se zato i prodavati odvojeno.

U trgovinama kao što su Drogerie Markt ili Muller pronaći ćete liniju dječjih proizvoda baš tih marki: Babylove i Beauty Baby. Marke njege koje možete pronaći u široj distribuciji a da su visoke kvalitete namijenjene nježnoj dječjoj koži svakako su Eucerin, Becutan i Johnsons.

Primjerice odlična dermokozmetička njega za suhu i atopičnu kožu sklonu iritacijama je Eucerin linija AtopiControl. Koja klinički i dermatološki dokazano smanjuje suhoću, perutanje, zategnutost kože i ublažava svrbež te je dokazano pogodna za atopičnu kožu. 

A ukoliko vam je stalo da proizvodi koje koristite na koži vaše bebe budu prirodnog porijekla, pregledajte ponudu Loveda. Loveda gel za pranje kose i tijela na bazi je organske kamilice , te čisti i osvježava bebinu osjetljivu kožu i kosu. Njeguje i umiruje kožu čineći je mekom i nježnom na dodir. Osim Loveda, još jedan lanac prirodnih proizvoda je Bio&Bio sa proizvodnim markama kao što su Weleda, Uterkram, Biovitalis, Dea Flores i sl.

POVEZANO: Njega kože novorođenčadi