Bebe Trudnice

Pitanja koja vam pomažu vidjeti kakav ćete roditelj biti

Pitanja koja vam pomažu vidjeti kakav ćete roditelj biti Bebe.hr portal

Međutim, može vam pomoći da se prilagodite roditeljstvu ako napravite pisani popis prioriteta koje želite čuvati u svom životu. Kao i stvari koje možete pustiti da otpadnu. Ovo je dobro vrijeme da vi i vaš partner razgovarate o tome kako oboje zamišljate život nakon djeteta.

POVEZANO: Nježno roditeljstvo: Filozofija, prednosti i nedostaci

 

Upotrijebite ova pitanja kako biste ubrzali razgovor:

 width=
  • Koja su vaša očekivanja od roditeljstva? Upravo sada bi mogli biti prilično apstraktni. Sada je vrijeme da promatrate majke u svom životu — svoju majku, svoju tetu, svoje prijatelje. I razmotrite njihovo ponašanje prema svojoj djeci. Shvatit ćete da svaka majka ima i dobre i loše dane.
  • Kakvo je bilo vaše djetinjstvo? Ako ste uživali u djetinjstvu i mislite da je vaša mama odlično odgajala vas, onda imate odličnu bazu. Pitajte je o njezinom vlastitom prijelazu na majčinstvo i možda ćete otkriti da je, čak i kad je izgledala puna ljubavi, proživljavala vlastite sumnje i strahove.
  • Kako je vaš partner odgajan? Pogled na partnerovu obiteljsku pozadinu odličan je način da počnete razgovarati o svojim sumnjama, idealima i ciljevima vlastitog obiteljskog života. Vjerojatno je nerealno misliti da ćete se vas dvoje složiti oko svake roditeljske taktike. Ipak, razgovor unaprijed o životu s novorođenčetom značit će manje iznenađenja kasnije. Teme kojima se možete pozabaviti mogu uključivati ​​treba li dojiti ili hraniti na bočicu. Gdje vaše novorođenče treba spavati, tko bi trebao ustati noću, tko će se baviti kućanskim poslovima i koliko biste trebali držati svoju bebu. Bit ćete bolji roditeljski tim kao rezultat ovih razgovora i lakše će te se pripremiti na to kakav ćete roditelj biti.

POVEZANO: Mentalna priprema za roditeljstvo