0-6 mjeseci 6-12 mjeseci Bebe News Novorođenčad Savjeti i njega

Kako brinuti za osjetljivu bebinu kožu?

Kako brinuti za osjetljivu bebinu kožu? Bebe.hr portal

Otkrijte Eucerin® Aquaphor obnavljajuću njegu prikladnu za nježnu kožu beba

 

Koža beba poprilično je osjetljiva i sklona isušivanju. S obzirom da je tanka, manje elastična i nerazvijena, izrazito suhi i nadraženi dijelovi kože su česti, osobito u pelenskom području i obrazima. Pravilna rutina njege kože beba veoma je bitna i ne smije se zapustiti, a ritual njege može biti i idealna prilika za povezivanje s njom.

 

ŠTO UTJEČE NA POJAVU SUHIH I NADRAŽENIH DIJELOVA KOŽE KOD BEBA?

 width=

 

Koža naporno radi kako bi zaštitila tijelo: zadržala vanjske iritanse i održala prirodnu razinu hidratacije. Koža beba tanja je od kože odraslih, što ju čini osjetljivijom te njena prirodna zaštitna barijera još nije razvijena u potpunosti. Osjetljivija koža, sklonija iritacijama lakše gubi vlažnost i postaje suha. Koža beba posebno je osjetljiva na promjenu vanjske temperature koja može dodatno pogoršati suhoću, uzrokujući brzu promjenu sa suhe na vrlo suhu kožu. Suhi i nadraženi dijelovi kože najčešće se kod beba pojavljuju na donjem dijelu tijela i poznati su pod nazivom “pelenski osip“.

 

PELENSKI OSIP – UČESTALA POJAVA KOD BEBA

Pelenski se osip javlja kada koža, koja je bila u kontaktu s pelenom, postane nadražena, crvena i na dodir topla. Beba čak može imati laganu groznicu. Pelenski osip vrlo je uobičajen, posebice kod beba starosti između 9 i 12 mjeseci. Koliko god često mijenjali pelene djetetu, svejedno se može razviti osip, crvenilo i iritacija. Ponekad pelenski osip može biti uzrokovan reakcijom kože na sadržaj pelene ili trljanjem pelena o kožu. Neke su bebe osjetljive na kemikalije koje se koriste u određenim pelenama za jednokratnu upotrebu ili na deterdžent koji se koristi za pranje platnenih pelena. Nova hrana ili unošenje čvrste hrane također može izazvati pelenski osip jer se mijenja sastav bebine stolice. Na kraju, toplo i vlažno pelensko okruženje savršeno je za razvoj gljivica i bakterija koje također mogu izazvati osip, posebno u pregibima kože.

Link na YT video: https://www.youtube.com/watch?v=lPfl-axFahQ

 

UČINKOVITA NJEGA ZA BEBINU KOŽU

Vodeći dermokozmetički brand Eucerin® razvio je Aquaphor obnavljajuću njegu, višenamjenski preparat prikladan za njegu kože beba, u slučajevima poput osipa ili iritacija. Preparat je formuliran kako bi bebinoj nadraženoj i suhoj koži pružio odgovarajuću njegu. Sa samo nekoliko sastojaka, bez mirisa i konzervansa, idealan je za osjetljivu mladu kožu. Aquaphor obnavljajuća njega stvara nježnu polupropusnu zaštitnu barijeru na koži koja podupire prirodni prijenos vodene pare i kisika. Formula sadrži glicerin – učinkovit hidratantni sastojak koji privlači vodu i pomaže ju zadržati u koži. Glicerin djeluje uz pantenol koji pomaže ubrzati regeneraciju i obnovu uz istodobnu hidrataciju kože. Formula klinički i dermatološki dokazano obnavlja vrlo suhu, ispucalu i nadraženu kožu. Brine za krhku bebinu kožu ostavljajući je mekom i glatkom.

 

 width=

 

JEDNOSTAVNA RUTINA NJEGE BEBINE KOŽE

Nanošenje kreme ili losiona na bebinu kožu ne pomaže samo izgledu kože, već igra i važnu ulogu u njegovom fizičkom razvoju. Osjećaj dodira umiruje i njeguje: to aktivira hormone, jača imunitet i pomaže u borbi protiv bolesti. Rutina njege bebine kože pruža i dragocijeni kontakt “kože na kožu” te pomaže pri emocionalnom povezivanju roditelja i djeteta. Za jednostavnu rutinu njege u svakom trenutku tu je Aquaphor obnavljajuća njega, dostupna u različitim formatima i veličinama. Umirujuća, prozirna mast lako se nanosi na problematična područja bez jednostavnog uklanjanja. Potrebna je puno manja količina njege nego što ste mislili. Količina preparata na vrhu prsta može biti dovoljna za prekrivanje nadraženog pelenskog područja, odnosno suhe kože lica i vrata djeteta. Može se iznova nanositi po potrebi.

 

Eucerin® Aquaphor obnavljajuća njega (45 ml i/ili 220 ml)

– ubrzava regeneraciju kože

– obnavlja suhu, ispucalu, nadraženu kožu

– njeguje površinske rane i umiruje iritacije

– bez mirisa i konzervansa

– za sve dijelove tijela i sve uzraste

POVEZANO: Što je atopijski dermatitis?