0-6 mjeseci 6-12 mjeseci Bebe Novorođenčad

Šeširi za bebe

Šeširi za bebe Bebe.hr portal

Šeširi za bebe neophodan su dio dječjeg ormara, posebno kada je vaša beba još sasvim mala, a njezina koža iznimno osjetljiva. Kapice i šeširići u ovom ranjivom i ranom razdoblju njihova života uvelike će pomoći da se osjećaju ugodno i zaštićeno. Bilo da vani pada snijeg, kiša ili sija jako sunce. Naravno, kape i šešire za bebe birajte prema godišnjem dobu za koje su namijenjeni.

Bebe imaju krhku, osjetljivu kožu, uključujući kožu na glavi i licu, tako da mogu lako izgorjeti tijekom ljetnih mjeseci. I mogu osjetiti jače hladnoću u zimskim i vjetrovitim okruženjima.

 

Odaberite pravu kapicu ili šešir za svoju bebu

Kada birate najbolju kapu za bebu, jedna od najvažnijih značajki na koju treba obratiti pažnju je oznaka koja pokazuje faktor zaštite od ultraljubičastog zračenja (UPF). To je pokazatelj koliko dobro tkanina podnosi štetne sunčeve zrake. U idealnom slučaju, šešir za bebe imat će UPF 50.

Čvrstoća tkanja tkanine također je pokazatelj razine zaštite koju kapa pruža. Brzi test šešira ili kape koji možete napraviti kod kuće je da šešir podignete prema suncu. Ako lako vidite kroz njega ili je dovoljno tanka da svjetlost prodire kroz nju, kapa će također omogućiti UV zrakama da dopru do kože vaše bebe.

Međutim, imajte na umu ovu ključnu sigurnosnu napomenu. Mnoge kape za bebe imaju podesivi remen za bradu kako bi se spriječilo njihovo padanje. Iako je ovaj remen vrlo koristan, može predstavljati potencijalnu sigurnosnu opasnost. Ako bi se traka za bradu omotala oko bebinog vrata, to bi potencijalno moglo uzrokovati gušenje. Iz tog razloga, preporučuje se kupnja šešira koji imaju traku za bradu koja se odvaja kako bi se smanjila opasnost od gušenja.

Možda će vas još zanimati: Savjeti za pomoć vašem djetetu u učenju odijevanja

 

Šeširi za bebe koji će se svidjeti vašoj bebi i vama

 width=

 

  • Takozvane „Beanies“ ili jednostavno kapice izvrsne su za grijanje bebine glave i dolaze u raznim bojama i stilovima. Od mekanih su materijala kao što je pamuk i dobro će pristajati na glavi. Beanie kape izvrstan su izbor za bebe koje su uvijek u pokretu jer će ostati na mjestu dok se beba kreće.
  • Zimske kape, tzv. Bunding kape su vrsta zimskih kapa za bebe. Izrađene su od toplog, mekanog materijala poput flisa ili vune. Obično imaju kapuljaču koja pokriva glavu i uši. Često imaju vezice ili uzice koje možete zategnuti kako vjetar ne bi otpuhao kapu s bebine glave.
  • Baby bonnets je šešir izrađen od meke, lagane tkanine s obodom koji ide oko glave. Ova kapa se lako stavlja i skida i često se koristi ljeti kako bi zaštitila bebine oči od sunca.
  • Bucket šeširi moderni su šeširi za bebe (danas popularni i kod odraslih). Koji se obično izrađuju od mekog, fleksibilnog materijala poput pamuka ili poliestera. Štite glavu i lice od sunca i mogu grijati glavu po hladnom vremenu.

POVEZANO: Na što treba obratiti pozornost pri kupnji pidžame za djecu i bebe