Mame Savjeti i njega

Mikrodermoabrazija

Mikrodermoabrazija Bebe.hr portal

Mikrodermoabrazija je profesionalni postupak pilinga pri kojem se vanjski sloj kože nježno brusi kako bi se uklonile mrtve stanice kože. Također, kako bi se pomladio izgled kože.

Tretman je neinvazivan i bez kemikalija, a izvodi se pomoću koncentriranog spreja kristala.  Mikrodermoabrazija se obično izvodi za :

  • smanjenje pojavljivanja staračkih pjega,
  • ublažavanje ožiljaka od akni,
  • ujednačenje boje kože,
  • ublažavanje strija,
  • smanjivanje bora.

Mikrodermoabraziju može izvesti dermatolog u svojoj ordinaciji ili kozmetičar u salonu.

 

Mikrodermoabrazija vraća koži mladenački izgled i ublažava ožiljke

 width=

 

Iako mikrodermoabrazija neće u potpunosti ukloniti ožiljke, bore i strije, brojne su studije pokazale da ovaj tretman može učinkovito smanjiti njihovu vidljivost. Međutim, redoviti tretmani su ključni. Neki pacijenti mogu trebati do 10 tretmana prije nego što vide značajne rezultate. Broj potrebnih sesija u konačnici će ovisiti o svakom slučaju.

Kao samostalni tretman za njegu kože, mikrodermoabrazija je najučinkovitija za one s blagim do umjerenim strijama. Onima s težim, dubljim ožiljcima potrebna je kombinacija tretmana, za postizanje usporedivih rezultata.

Budući da je ovo neinvazivna metoda koja ne zahtijeva upotrebu kemikalija, tretman je izuzetno niskog rizika kada ga izvodi dermatolog. Zahvat obično traje između 30 i 60 minuta (ovisno od područja). Tretirana koža može izgledati ružičasta odmah nakon tretmana, ali će boja izblijedjeti nekoliko sati nakon zahvata.

POVEZANO: Je li sigurno koristiti retinol tijekom trudnoće?