Bebe

Vikend putovanje s bebom

Vikend

Kratka vikend putovanja kod bake i djeda ili bliskih prijatelja nisu jednaka onima kad idete sami sa svojim djetetom. Donosimo vam nekoliko savjeta uz pomoć kojih ćete uživati maksimalno i uspješno izbjeći sve poteškoće.

Odaberite odredište

Naravno da ćete najprije odabrati odredište, ali budite na oprezu. Za prvo ili drugo putovanje nemojte odabrati destinaciju koja je previše udaljena od vašeg doma. Neka bude udaljena između 1 ili najviše 2 sata. Odaberite mjesto koje ima sadržaj i aktivnosti primjerene bebama.

Nemojte se slijepo pridržavati plana

Uvijek imajte okvirni plan što želite raditi na putovanju, hoćete li posjećivati znamenitosti grada u kojem ste, gdje želite jesti ili barem kakvu hranu želite probati i brojne druge stvari. Iako ćete imati okvirni plan, ne morate se nužno slijepo držati njega niti istim biti previše opterećeni. Prije svega, mislite na potrebe svoje bebe, a onda će se i ostalo posložiti onako kako treba.

Praktično se pakirajte

Možda sad kad putujete s bebom više nemate vremena za pakiranje kao prije. Odnosno, možda je prošlo vrijeme pakiranja modnih kombinacija po danima, jer sada su se prioriteti izmijenili. Gdje s pelenama? Gdje sa svom dječjom odjećom, jer “nikad se ne zna”. Bilo kako bilo, nastojte se spakirati na put sa što manje stvari za sebe, a više za bebu, jer s njom su nepredviđene okolnosti ipak češće. Što se tiče igračaka, tu ipak nemojte pretjerivati. Osim bebine omiljene, ponesite možda još poneku i to će biti dovoljno.

 width=

Uvijek kontaktirajte vlasnike smještaja prije rezervacije

Kad se odlučite za određeni smještaj, može se dogoditi da fotografije s web stranica ne odgovoraju stanju u stvarnosti. Zato prije rezervacije smještaja, obavezno kontaktirajte vlasnike kako biste znali na čemu ste. Ne zaboravite pitati imaju li stvarno dječji krevetić kako je i prikazano.

Nemojte se brinuti ako nešto zaboravite

Spremili ste dovoljno pelena, ali ih je ipak nestalo prije kraja putovanja? Ne brinite se oko toga, trgovine se nalaze posvuda i nije kraj svijeta ako nešto zaboravite.

Kolica su sjajna, ali nosiljke su još bolja opcija

Kolica su jednostavna za korištenje, ali ipak s njima ne možete baš bilo gdje. Ako bebu nosite u nosiljci, puno su veće mogućnosti za zajedničko istraživanje i upoznavanje svijeta s bebom. One su udobne i praktične, vole ih roditelji, a još više bebe koje obožavaju kad ih nosite. Vama su slobodne ruke, bebe vam ne predstavljaju teret jer su ravnomjerno raspoređene, a i imat ćete uspravno držanje.

Imajte bazu gdje su vam dostupne sve stvari za bebu

Ako vam je hotel udaljen od mjesta kojeg želite istraživati taj dan, sve bitne stvari za bebu premjestite u auto. Neka tamo budu pelene, grickalice, igračke ili bilo što za što smatrate da će zatrebati vašoj bebi. Tako ćete brzo stići do njih u kojem god će vam slučaju biti potrebne.

 width=