1. godina 2. godina 3. godina Djeca

4 igre koje malu djecu uče bojama

4 igre koje malu djecu uče bojama Bebe.hr portal

Danas donosimo zabavne aktivnosti koje malu djecu uče bojama dok su istovremeno jednostavne i zabavne. I odličan način da uljepšate dan svom mališanu dan i stimulirate taj užurbani mali mozak.

Ove skromne aktivnosti s bojama neće naučiti Vaše dijete kako imenovati svaku nijansu. Ali će ga naučiti osnovnim konceptima boja. Što će mu dati bogatiji rječnik i olakšati komunikaciju i kreativnost.

 

4 igre koje malu djecu uče bojama

 

Igrajte se s hranom

Pretvorite tanjur svog malog djeteta u dvostruku lekciju o bojama i prehrani. Imenujte boju dok poslužujete hranu. Crni kruh, žuti sir, trakice crvene paprike, zelena stabla brokule, bijeli humus, itd.

 

djecu uče bojama

 

Ili mu dopustite da kreira svoju vlastitu paletu dodavanjem mješavina jarkih nijansi, poput žlice džema od jagoda ili šake borovnica, običnom jogurtu. Pomiješajte to i sada njegova grickalica izgleda lijepo u ružičastoj ili ljubičastoj boji.

 

Bojati ručno

Dajte svom Picassu domaću boju za prste. Da biste ga napravili, pomiješajte 1/2 šalice kukuruznog škroba i 2 šalice vode u loncu. A zatim kuhajte smjesu dok ne postane gusta. Ohlađenu smjesu razdijelite u nekoliko plastičnih zdjelica i dodajte boje za hranu koliko želite.

Zatim pustite svog mališana da namaže boje na veliki komad mesarskog papira ili plakat dok ne napravi svoje remek-djelo zasićeno bojama.

Savjet za održavanje čistoće: pokrijte stol vinilnom krpom kako biste mogli isprati boju.

 

Razvrstajte čarape

Stavite dvije košare za rublje na pod, a na jednu zalijepite komad bijelog papira. Uzmite hrpu čarapa i dajte svom djetetu lopticu od čarapa bilo koje boje. Recite mu da je baci u košaru u koju misli da joj pripada. Svakako mu pomozite – želite da aktivnosti u boji budu zabavne, a ne frustrirajuće.

Alternative za čarape: Isprobajte plišane životinje ili druge male igračke za igru ​​koja je izazovna za njezin um i motoričke sposobnosti.

 

Obuci se

Čak i dvogodišnjaci mogu biti kreativni u odabiru odjeće, ali svejedno ih možete pokušati naučiti konceptu slaganja boja.

Za početak izvucite majicu i tri para hlača. Može li vaš mališan otkriti koji par pristaje uz gornji dio? Pomozite mu da vidi kako su, na primjer, zeleni cvjetovi na košulji iste nijanse kao zeleni donji dio. A zatim mu dopustite da samo odabere odgovarajući set.

Ipak, zapamtite: čak i kada vaša slatkica razumije koncept, sigurno će imati vlastitu definiciju stylinga.

POVEZANO: Loveda – Prva bio kozmetika za bebe na bazi organske kamilice!