1. godina 6-12 mjeseci Bebe Djeca

Kada prijeći s bočice na šalice?

Kada prijeći s bočice na šalice? Bebe.hr portal

Taman kada su bebe svladale bočice, dolazi vrijeme kada se pitamo kada je vrijeme za prelazak s bočice na šalice?

Prije nego krenu na šalice bebe počnu same držati svoje bočice već sa oko 6 mjeseci, ali može i kasnije do 10 mjeseci. Naravno ne mora se svaka beba uklapati uredno u okvire norme. S obzirom da se svaka beba razvija na različitoj vremenskoj liniji, tako da nema jednog odgovora na pitanje kada bi se bebe trebale same hraniti.

 

 width=

 

Vaša beba može čak odlučiti da uopće ne drži bočicu. Moguće je da je zadovoljna time što je dopustila njezinim skrbnicima da je hrane ili da nije imala priliku isprobati!

 

A kada prijeći s bočice na šalice?

Dobra je praksa potpuno izbaciti bočice negdje između prve i druge godine života bebe. Svoju bebu možete početi pripremati za promjenu uvođenjem čašice za gutljaj kad ona napuni oko 6 mjeseci.

Ako Vaša beba već može držati bočicu, mogla bi s lakoćom prihvatiti promjenu. No, trebat će joj dodatna koordinacija da se nosi s otvorenom šalicom. Djeca općenito mogu koristiti čaše kad napune 12 mjeseci, uz malo prolijevanja naravno, ali vježba čini čuda.

 

s bočice na šalice

 

Prebacivanje s omiljenih bočica može biti teško za djecu, ali odvikavanje od njih pomaže u održavanju zdravih zuba. Kao i prelasku djece na prehranu primjerenu njihovoj dobi.

Vaša beba brzo raste, bez obzira na to posegne li za bočicom sa 6 mjeseci ili čeka da uvede čašica za gutljaj da sama pokuša piti. Uživajte u kvalitetnom vremenu koje vam oboma daje hranjenje na bočicu ali se i divite svakoj novoj vještini svoje bebe!

POVEZANO: 4 rješenja za najčešće probleme spavanja beba