1. godina 2. godina 3. godina Djeca Savjeti i njega

8 aktivnosti za djecu uz koje možete imati kratki predah

8 aktivnosti za djecu uz koje možete imati kratki predah Bebe.hr portal

Donosimo osam aktivnosti za djecu koje možete imati pri ruci kako biste zabavili svoje mališane i dobili malo mira i tišine. Bilo da je to zato što želite ispraznite perilicu posuđa, pospremite kuhinju nakon večere ili jednostavno odmoriti.

Imajući na umu ove kratke 30 minutne aktivnosti, možete biti sigurni da će djeca biti stimulirana i zabavljena a Vi ne ometani.

 

8 aktivnosti za djecu

1. Tijesto za igru
Pustite mašti svoje djece na volju i dopustite im da istraže osjećaj tijesta za igru ​​dok njime manipuliraju kako bi napravili posebne oblike. Ubacite kalupe za kekse, valjak za tijesto i druge kućanske predmete i dobit ćete zabavnu aktivnost. Ova zabava može trajati i duže od 30 minuta!

2. Albumi s naljepnicama
Mala djeca vole albume s naljepnicama i tu ne treba puno asistencije. Potrebno je samo kupiti dovoljno naljepnica, album i savršena su smetnja za kratka razdoblja.

3. Vodene boje

aktivnosti za djecu

Vodene boje su izvrsna alternativa minimalnog nereda za umjetnost, obrt i slikanje. I ne samo to, već se lako postavljaju, brzo pospremaju i ujedno će potaknuti i kreativnost vaše djece.

4. Građevni blokovi ili zalihe papira
Lego, magnetne pločice ili drvene kocke mogu satima zabavljati vaše mališane jer su ograničeni samo svojom maštom. Ako želite, također možete izraditi vlastiti pribor za modeliranje smeća. I to skupljajući predmete kao što su role toaletnog papira, filteri za kavu, ljepljive trake i naljepnice itd.

5. Hula hoop

 width=

 

Hula hoop je sjajan način da se djeca zabave a ujedno i vježbaju zdravo srce. Nakon što upoznaju osnove, mogu početi učiti zabavne hula hoop trikove! Jedina mana je što ova aktivnost neće dugo trajati, ali je korisna kada trebate kratku stanku za pranje suđa.

6. Lov na blago
Djeca će se jako zabaviti tražeći po kući šarene i zanimljive predmete koje ste sakrili. Postavite mjerač vremena i sakrite više stvari! Možete im dati i popis od nekoliko stvari koje ste sakrili.

7. Kutija za likovni pribor
Slično kutiji za građevinske potrepštine, izradite vlastitu kutiju za umjetničke potrepštine s kojom će vaša djeca eksperimentirati. Predmeti kao što su karton, svjetlucave olovke, traka, filc, sredstva za čišćenje lula i vrpce su savršeni.

8. Privremena staza
Super jednostavna aktivnost za Vašu djecu kada trebate malo vremena sami je da im date role selotejpa. Sa kojima mogu primjerice transformirati parket u trkaću stazu. Ili osmisliti svoj mini stan i igrati dok im srce ne bude zadovoljno.

POVEZANO: Zabava za klince: Slikajte uz jestive boje