0-6 mjeseci 1. godina 6-12 mjeseci Bebe Djeca Novorođenčad

9 načina kako proslaviti prvi bebin Božić

9 načina kako proslaviti prvi bebin Božić Bebe.hr portal

Pokušavate smisliti što učiniti sutra za prvi bebin Božić? Donosimo ideje što bi roditelji i skrbnici mogli raditi zajedno sa bebom na prvi bebin Božić!

Prvi Božić vaše bebe važna je prekretnica – u njihovom i vašem životu. Sezona i dan, na kraju krajeva, puni su radosti i uzbuđenja. Osim toga, prvo dobivate samo jedan. Od proslava do snimanja fotografija, imate samo jedan pokušaj. Nažalost, to mnoge roditelje može ostaviti pod stresom. Osjećaju pritisak savršenstva. Ali ne mora sve biti “baš kako treba” da bi bebin prvi Božić bio sjajan.

 

Donosimo 9 načina da bebin prvi Božić učinite zabavnim i bez stresa!

kako proslaviti prvi bebin Božić

 

Jedan od najvećih stresnih faktora tijekom blagdana je mjesto proslave. Ako imate partnera, na primjer, vjerojatno ste već imali strašnu raspravu: “Hoćemo li provesti Božić s tvojom obitelji ili mojom?” To je tema koja se uvijek iznova otvara. I dok razdvojiti praznike nikada nije lako, dodavanje novorođenčeta još više komplicira stvari. Donesite odluku nekoliko tjedana unaprijed, a zatim razjasnite obje obitelji kako biste izbjegli povrijeđene osjećaje. I onda krenite sa našim popisom!

Napravite popis želja

Bebini darovi trebali bi imati vaš pečat odobrenja – na kraju krajeva, vi ste ti koji ćete ih gledati, prati i spremati. Razmislite o postavljanju online popisa želja za svoju malu ljubavnu “bubu” i slanju bakama, djedovima, rođacima i drugim darivateljima.

 

Nemojte pretjerati

Bebin prvi Božić je uzbudljivo vrijeme, ali trebali biste se pokušati držati rutine za jelo, spavanje i igru. Podsjetite rodbinu koju imate dovoljno sreće da vas vidi da je zakazivanje odmora neosporna potreba za vas i bebu.

 

Započnite tradiciju

Započnite potpuno novu tradiciju ove godine za bebin prvi Božić. Ne opterećujte se činjenjem nečeg velikog —male, jednostavne geste mogu biti jednako značajne. Beba još neće moći sudjelovati, ali rano ćete početi s idejom “voditi primjerom”. Evo nekih primjera: Nosite tunike, veste i haljine sa sobovima na Badnjak. Jedite kolačiće koje ste zajedno spekli dok otvarate darove. Donirajte neiskorištene igračke u dobrotvorne svrhe.

 

 width=

 

Provedite vrijeme s bebom

Najbolji dar koji možete dati svom djetetu? Vrijeme. Odredite točno dan tijekom praznika za obiteljsko zbližavanje — nije dopuštena ni kupnja za blagdane niti kratko obaviti poslao. Vaša će beba voljeti dodatnu pažnju, a vi ćete pamtiti taj dan proveden sa svojom obitelji.

 

Čitajte knjige o blagdanima

Kupite posebnu božićnu knjigu, a zatim je svakog prosinca izvadite i ponovno je pročitajte. Možete posegnuti za klasicima, ili naći neku baš za vas stvorenu knjigu.

 

Kupite jedan poseban dar

Iako je sasvim normalno željeti svoju bebu obasuti darovima, znajte da nema ništa loše u tome da dobije samo jednu stvar. Ove dragocjene stvari često su vrjednije od milijun sitnica. Osim toga, mnogi odolijevaju testu vremena. Poput sićušne zlatne narukvice, prekrasne srebrne zvečke, gravirane dječje šalice, plišane životinje od kašmira ili čak popluna napravljenog od njihove premale odjeće.

 

Razmislite o dječjoj zabavi preko Zoom-a

Kako biste podijelili blagdanski duh, pozovite druge bebe i roditelje u svom svijetu na virtualni baby-fest. Neka mališani nose kape Djeda Mraza i igraju se božićnim igračkama preko Zooma ili videochata. Odrasli mogu popiti nešto svečano i baciti koji vic.

prvi bebin Božić

 

Uredite dječju sobu

Bebe vole blještavilo božićnih lampica, pa zašto ih ne objesiti u svoju sobu? Samo provjerite jesu li svjetla izvan dosega.

 

Stimulirajte njihova osjetila

Neka vaša beba doživi praznike svojim osjetilima. Neka dodirnu i pomirišu isječak s božićnog drvca. Oduševite njihove oči svjetlima za drvce i svjetlucavim ukrasima. Zazvonite zvončićima i slušajte blagdansku glazbu. A ako je vaša beba dovoljno stara, dajte joj da proba neku posebnu blagdansku hranu. Svidjet će im se novost svega toga, a vi ćete voljeti gledati kako Bebin prvi Božić oživljava!

POVEZANO: Najbolje božićne pjesmice za djecu!