Bebe Djeca Savjeti i njega

Ideje za darove za dan Svetog Nikole

Ideje za darove za dan Svetog Nikole Bebe.hr portal

Iako ne tako popularan kao i ostali praznici u prosincu, darove za dan Svetog Nikole tradicionalno iščekuju sva djeca. Ovo je često omiljeno doba godine za mnogu djecu. Zajedništvo obitelji, darivanja i puno slavlja.

Dan Svetog Nikole je proslava koja se održava tijekom adventskog razdoblja i slavi se 6. prosinca u čast Svetog Nikole dijeljenjem malih poslastica i darova.

Tradicije za dan Svetog Nikole

Tradicije povezane s danom Svetog Nikole razlikuju se od zemlje do zemlje, ali sve slijede istu nit darivanja. Budući da je Sveti Nikola bio poznat po ostavljanju novčića u cipelama siromašnih, slične su tradicije postale dio proslave Dana Svetog Nikole. Tradicija ostavljanja cipela ili čarapa za poslastice traje gotovo 200 godina.

Kod nas djeca tradicionalno ostavljaju cipelice ili čizmice na kućnom pragu, u hodniku ispred sobe ili na prozorskoj dasci da ih Sveti Nikola preko noći napuni slatkišima. Za djecu koja su tijekom godine bila dobra, daju se samo darovi, a ona koja nisu bila baš poslušna, u čizmici će pronaći i šibu! Šiba je “dar” Krampusa koji prati svetog Nikolu.

Kako proslaviti dan svetog Nikole?

Želite li započeti novu blagdansku tradiciju sa svojim mališanima, evo nekoliko ideja kako proslaviti Nikoljdan u svom domu. Pomozite svojoj djeci da odaberu par cipela ili zabavnu čarapu koju će staviti uoči blagdana Svetog Nikole, danas 5. prosinca.

Ako se odluče za čarapu, neka pomognu ukrasiti policu kamina zabavnim vijencem i kukama za čarape. Također im možete pomoći da napišu kratku poruku za Svetog Nikolu o tome koliko su bili velikodušni ili ljubazni tijekom prošle godine. Ovo može biti dobro vrijeme za njih da razmisle.

Ako želite, dajte im i koju mrkvu koju će ostaviti u cipelama ili čarapama za magarca Svetog Nikole. Kad se sljedećeg jutra probude!

Ideje za darove za dan Svetog Nikole

 width=

Dan Svetog Nikole nije primanje velikih ili složenih darova. Fokus je na dijeljenju i davanju drugima, kao što je radio i Sveti Nikola. Darovi za dan Svetog Nikole mogu biti mali i relativno jednostavni. Također razmislite o darovima koje vaša djeca mogu koristiti sa svojom braćom i sestrama ili prijateljima.

Ideje za darivanje za Dan svetog Nikole kako biste zadržali duh blagdana:

  • Male čokolade i bomboni
    Kako biste ostali u skladu s tradicijom Svetog Nikole, pokušajte pronaći čokoladne novčiće kojima ćete napuniti cipele svoje djece. Štapići slatkiša još su jedna svečana poslastica savršena za blagdansku sezonu. Oni čak mogu biti predstavnici osoblja Svetog Nikole.
  • Mala vrećica kovanica. Dodajte i nekoliko malih kasica prasica kao dio poklona. Ovu priliku možete iskoristiti kao iskustvo učenja za podučavanje o velikodušnosti. Jedna kasica može biti za štednju, a jedna može biti i za doniranje. Neka vaša djeca odluče kako podijeliti svoje novostečene novčiće.
  • Male igračke i društvena igra. Autići, plastične figurice ili nove plišane životinje nisu skupi, ali mogu donijeti puno uzbuđenja za vaše mališane. Male zagonetke i igre također su odlične za stavljanje u čarapu. Također za aktivnije razmislite i o lopti ili užetu za preskakanje. Potaknite svoju djecu da zajedno uživaju u novim igračkama i igrama ili pozovite prijatelje da se zajedno igraju.
  • Zanati. Mala posuda gline ili tijesta nova je aktivnost za uživanje tijekom dana i lako se može podijeliti s braćom i sestrama. Bojanka ili novi set boja također nudi puno zabave. Možete čak dati svojoj djeci da naprave neke blagdanske ukrase sa svojim novim potrepštinama za rukotvorine koje će staviti po kući.

POVEZANO: Najbolje igračke za djecu od dvije godine