2. godina Djeca

Najbolje igračke za djecu od dvije do tri godine

Najbolje igračke za djecu od dvije godine Bebe.hr portal

Što su najbolje igračke za djecu od dvije do tri godine, za period u kojem je dijete prirodno asertivnije? U ovoj je fazi slobodna igra i dalje odlična za razvoj i neovisnosti vašeg mališana. Ali uvođenje strukturiranih aktivnosti igre, u kojima dijete može učiti od vas, pomoći će mu da razvije svoje vještine slušanja i razumijevanja.

Vaše će dijete sada moći koristiti kratke rečenice kako bi vam točno reklo što treba ili želi. Također će razumjeti dovoljno riječi da slijedi jednostavne upute. Njegove fine motoričke sposobnosti bit će dovoljno razvijene da može držati male predmete. I igrati se s njima slažući ih i sortirajući prema veličini, boji ili obliku. Stoga im upravo to i dajte – kreativne igre koje objedinjuju sve navedeno.

Igračke za djecu od 2 do 3 godine
Slikanje

Eksperimentiranje sa slikanjem i crtanjem odličan je način da potaknete svoje dijete da se izrazi. Odvojite prostor i zaštitite pod ili stol novinama ili starim stolnjakom.

igračke za djecu od 2 do 3 godine

Osigurajte mu puno papira, bojica koje se mogu prati, olovaka ili boje i zatim ga gledajte kako se zabavlja. Kad završi, izložite njegovo remek-djelo da ga svi vide.

Digitalne igre

U igračke za djecu od 2 do 3 godine spadaju i digitalne igre koje mogu biti sjajne za pomoć u razvoju važnih vještina poput slušanja i razumijevanja. Također mogu pomoći vašem djetetu da nauči o suprotnostima, bojama i oblicima. Vrijeme ispred ekrana trebalo bi biti jedna od mnogih igračaka za uživanje vašeg malog djeteta, s fokusom na zabavu, a ne na učenje. Držite se aplikacija posebno dizajniranih za malu djecu i sjedite s njim dok se igra. Nastojte da sesije na tabletu ili telefonu ne budu dulje od 20 minuta.

Igračke za jahanje

Odličan su način da vaše dijete iskoristi svoju energiju i zabavi se. Dajte mu igračke za djecu od 2 do 3 godine koje imaju kotačiće, ili one dizajnirane za guranje i okretanje pedala. Čak i ako još nije savladalo okretanje pedala. Potražite lažna vatrogasna vozila, autiće i životinje koje vaše dijete može uklopiti u svoju igru.

Igračke za kućanstvo 

igračke za djecu od dvije godine

Dječje verzije normalnih kućanskih predmeta – poput posuđa, lonaca i tava ili pribora za čaj – uvijek će biti hit. Potaknite svoje dijete da organizira vlastitu čajanku, pozivajući sve svoje omiljene lutke u igri. Mala metla, četka i tava ili čak igračka usisavač također će učiniti čišćenje zabavnim. Ili naprosto dajte dio kuhinjskog asortimana mališanima, neka mute, sjeckaju, miješaju i kuhaju sve što im padne pod ruku.

Lopte

Igre s loptom izvrstan su način da potaknete uživanje vašeg mališana u bacanju i hvatanju. Uskoro će moći usmjeravati svoja bacanja prema vama, pa čak i početi hvatati grleći loptu uz svoje tijelo. Postavite kantu za otpad kao “gol” i provjerite može li ubaciti loptu s male udaljenosti. Ili upotrijebite igralište i pokažite svom djetetu kako šutnuti loptu.

Blokovi

Sada je sjajno vrijeme da svog mališana upoznate s blokovima koji se spajaju. Najbolje je započeti s velikim blokovima koji se lako mogu sastaviti i rastaviti.

igračke za djecu od dvije godine

Igračke za gradnju pomažu u poboljšanju koordinacije oko-ruka i vještina rješavanja problema vašeg malog djeteta. Prirodno će razviti veći fokus i strpljenje dok gradi vlastite kreacije.

Tijesto za igru

Oblikovanje i gnječenje oblika od tijesta za igru ​​savršeno je za poticanje vašeg malog djeteta da ojača ruke i poboljša koordinaciju oko-ruka. Također je izvrstan oblik kreativne igre. Predstavite mu neke alate poput malog valjaka i plastičnih rezača za tijesto i zamolite ga da vam ispeče neke “keksiće”.

Male slagalice

Potražite male slagalice jarkih boja. S najviše osam dijelova za slaganje, idealno izrađenih od drva ili krutog kartona. Počnite glumiti njegovog pomagača, a zatim se odmaknite dok vam on ponosno pokazuje kako sve može učiniti sam! Ispunjavanje zagonetki dat će vašem mališanu pravi osjećaj postignuća. A također pomaže poboljšati njegovu koordinaciju ruku i očiju.

POVEZANO: Kako učiniti vrijeme kupanja zabavnim za bebe i malu djecu