1. godina 2. godina 3. godina Djeca

Igre s vodom za mlađu djecu (u kojima uživaju i starija)

Igre s vodom za mlađu djecu (u kojima uživaju i starija) Bebe.hr portal

Igre s vodom savršena su zabava za djecu kada konačno dočekamo toplije dane – a oni su iza ugla, vidjet ćete, brzo dođe! Kada imate malu djecu, vrijeme tako brzo prolazi. Ne stignete se ni okrenuti, a već je promjena sezone. Upravo zato pripremili smo popis od nekoliko igara koje možete predložiti svojoj djeci kada zatopli.

Igre s vodom za koje ne morate izaći izvan dvorišta

 width=

Igra s vodenim pištoljima

Ako nemate vodene pištolje, uzmite nekoliko jeftinih plastičnih boca s raspršivačem za sličan učinak. Zatim se podijelite u dvije ekipe i pokušajte „označiti“ jedna drugu prskanjem majica igrača. Tim s najsušim majicama na kraju pobjeđuje. Naravno, ovu igru možete igrati u dvoje – vi protiv djeteta. Neće biti ništa manje zabavno.

Vodeni tobogan

Ovo je igra za koju ćete trebati samo običan tobogan i vodu. Dodajte vodu, malo sapuna ako stvarno želite „letjeti“. Pripazite samo da je podloga na koju će djeca pasti dovoljno mekana. Uzmite kantu vode i polijte vodom tobogan dok se vaše dijete spušta prema dolje. Ili postavite svoju prskalicu u dvorištu kako bi tobogan stalno bio mokar.

Slikanje u vodi

Ova je zabavna i jednostavna aktivnost na otvorenom koja se može mijenjati ovisno o dobi vašeg djeteta. Trebat će vam kanta za vodu, kistovi ili prirodni predmeti poput lišća i kreda ako imate cementni ili asfaltni prilaz ili šetnicu. Djeca mogu „obojiti ogradu“ pomoću kante za plažu napunjene vodom i spužvaste četke ili kista. Dobra je ideja da dijete umoči prste ili stopalo u vodu i zatim ostavlja otiske po betonu.

Igre s vodom

Gađanje vodenim balonima

Napunite vodene balone različitih veličina i objesite ih na uzicu za granu drveta, uže za rublje ili ljuljačku. Kao i kod pinjate, stavite povez preko očiju svom djetetu, dajte mu štap ili palicu i pustite ga da zamahne. Nakon što udari u „pinjatu“, čeka ga veliko iznenađenje! Dodajte ovo na svoj popis za jednostavnu zabavu. Vodena pinjata izvrsna je ideja za rođendansku zabavu, pogotovo u proljeće i ljeto.

POVEZANO: Koristi od igre na otvorenom za djecu zimi