Djeca

Izradite karnevalsku masku u zadnji tren

Karneval

Foto: Freepik

Karneval je pravo vrijeme za zabavu i kreativnost, čak i kad ste kratki s vremenom. Ako vam je djetešce ujutro priopćilo da je dan maškara u vrtiću, a vi nemate ništa u pričuvi, izradite brzu maske u zadnji tren. Kako?

Papirnata životinja

Za papirnatu životinjsku masku potrebni su vam kartonski papir, škare, bojice ili flomasteri, i elastična traka. Naprosto izrežite oblik životinjske glave iz kartona (npr. mačka, pas, medvjed). Neka djeca boje i crtaju lica životinja. Napravite rupe s obje strane maske i pričvrstite elastičnu traku za nošenje. Ako doma imate printer, masku možete isprintati prema zadanoj shemi koju možete pronaći na internetu.

Stalak za bojanje

Odjenite dijete u crnu odjeću, stavite im crnu kapicu na glavu, a iznad usnica nacrtajte brkove. Od papira izradite stalak za bojenje i stavite im ga oko vrata.

Lopov

Za ovu masku ipak će trebati ranija priprema jer morate imati majicu na prugice. Makar bijelu koju ćete iscrtati. Na glavu djeteta stavite crnu kapu, na oči crnu masku od papira, a u ruke običnu platnenu vrećicu za tenisice ili dućan (kakve imamo skoro svi). Ako nemate bijelu vrećicu, onu koju imate okrenite na drugu stranu.

POVEZANI ČLANCI: Igre maskiranja