2. godina 3. godina Djeca

Igre maskiranja za djecu: Zabavite se zajedno!

Igre maskiranja za djecu

Igre maskiranja za djecu odličan su način na koji ćete potaknuti maštu i kreativnost svoga djeteta, a da se i vi istovremeno zabavite. Ovakve su igre važne u odrastanju vaše djece kako bi ona što ranije shvatila da su stvari koje vide oko sebe ponekada drugačije nego što se čine. Još jedna dobra strana ovih igara svakako jest činjenica da će dijete prilikom izrade maske ili kostima za igru zasigurno trebati vašu pomoć – dakle, ovo je odlična prilika za zbližavanje. POVEZANO: Djeca vole kreativnost – postanite autori svoje vlastite slikovnice

Izradite zabavne maske sa svojom djecom

Jedna od najlakših i najzabavnijih metoda za izradu maski svakako je ona izrezivanja kartona. Ipak, s ako je vaše dijete mlađe od 3 godine bit će najbolje da samo rezanje obavite vi. (To je ionako najdosadniji dio!) A Vaše malo dijete zatim će prionuti zanimljivom dijelu posla – ukrašavanju maske.

Potražite ideje za izgled maski na internetu ili u različitim knjigama. Zajedno s djetetom izaberite nešto što će mu se najviše svidjeti i bacite se na posao!

Materijali koji će vam zatrebati za izradu maski:

 • Izrezani kartonski oblici lica
 • Obojane i izrezane trake od kartona
 • Vodene boje ili tempere
 • Kistovi za boju
 • Palete za boje
 • Posude za vodu
 • Škare
 • Ljepilo za papir
 • Fluorescentni markeri
 • Mekane loptice, perje, svjetlucave trake, naljepnice…
 • Rastezljiva traka za pričvršćivanje maske za glavu

Igre maskiranja za djecu koje možete igrati kada ste gotovi s izradom

Djeca vole glumiti, a maska je jedan od najboljih rekvizita. Iza svjetlucave maske dijete može biti tko god poželi. POVEZANO: 8 aktivnosti za djecu uz koje možete imati kratki predah

Tko sam ja?

Klasična igra koja je uvelike poboljšana činjenicom da dijete nosi masku. Ovo je savršena igra za dječju maskiranu zabavu. Odrasla osoba koja nadgleda zabavu treba na papirić napisati ime lika iz crtića ili životinje (mačka, slon, pas,..). Pripazite da napišete imena likova koje će djeca prepoznati. Zatim ćete papiriće s imenom zalijepiti na leđa svakog djeteta. Djeca se nakon toga ponašaju jedno prema drugome kao prema liku na papiriću bez navođenja imena lika. Prvo dijete koje točno pogodi svoj lik pobjeđuje.

Tko si ti?

Ovo je igra maskiranja vezana uz igru „Tko sam ja?“, ali s pomakom! Jedno dijete vuče papirić s imenom lika iz posude. Zatim komunicira s drugom djecom kao taj lik i oni pokušavaju shvatiti tko je on. Ne može im reći ime, ali može reći stvari koje bi taj lik rekao kako bi pokušao odati svoj identitet. Kada netko pogodi koji je lik, drugo dijete dolazi na red.

POVEZANO: Što očekivati ​​od dječje igre između prve i treće godine