0-6 mjeseci 1. godina 2. godina 3. godina 6-12 mjeseci Bebe Djeca Novorođenčad Savjeti i njega

Kako pomoći bolesnoj bebi ili malom djetetu da zaspe

Kako pomoći bolesnoj bebi ili malom djetetu da zaspe Bebe.hr portal

Danas donosimo kako pomoći bolesnoj bebi ili malom djetetu bez obzira na njegovu dob. Znamo da želite učiniti sve što je u Vašoj moći da se Vaš mališan osjeća dobro i da im pomognete da se oporave što prije. Što uključuje i pomoći im da dobro spavaju unatoč curenju iz nosa, kašlju ili bolovima.

 

Držite se rasporeda spavanja!

Možda ćete biti u iskušenju da ih pustite da spavaju kad god želite, ali dajte sve od sebe da se pridržavate njihovog rasporeda drijemanja. To će im osigurati snažniji dnevni san. Zdravo drijemanje tijekom dana može pomoći zdravom noćnom snu!

 

 width=

 

Noću će raniji odlazak na spavanje pomoći da osiguraju dovoljno sna! To će biti osobito korisno ako se bude zbog kašlja, začepljenosti ili vrućice. Većina male djece može zaspati već u kasnim popodnevnim satima.

 

Držite se norme!

Održavanje i dosljednost u rasporedu za spavanje bit će ugodnije nego da radite promjene. To znači da svoje rutine prije spavanja i odlaska na spavanje držite istima, kao i njihov prostor za spavanje. Iako može biti primamljivo dovesti svoje dijete u svoj krevet, ono će dobiti više okrepljujućeg sna u svom krevetiću.

Ne samo da će oni bolje spavati, nego ćete i vi! Tako ćete se lakše brinuti o njima i sami ostati zdravi.

 

Poduzmite mjere prije spavanja

Odvajanje vremena prije spavanja za podizanje ugodnosti tijekom spavanja povećat će vjerojatnost da će Vaše dijete dobiti potreban san. Ovo uključuje:

  • Korištenje slanog spreja i/ili uređaja za čišćenje nosa
  • Sigurno podizanje glave vašeg djeteta za 30° postavljanjem jastuka ako je potrebno kako bi se olakšali problemi s disanjem
  • Održavanje njihove sobe za spavanje hladnom, između 18 i 20 stupnjeva C
  • Vremensko određivanje doze svih potrebnih lijekova neposredno prije spavanja

 

Kako pomoći bolesnoj bebi

 

Radite ono što znate da im čini ugodu

Kako pomoći bolesnoj bebi ili djetetu nego da učinite sve što je potrebno da se osjećaju što ugodnije. Čak i ako to znači uvođenje loših navika spavanja, kao na primjer ljuljanje  dok spavaju – to je u redu!

Čim ponovno ozdrave, vratite se starom ritmu! Nakon nekoliko dana ponovnog uspostavljanja zdravih navika spavanja, sve će se vratiti na pravi put. Iako vjerojatno uz nešto protesta.

POVEZANO: Suhi kašalj kod beba i djece