3. godina Djeca

KINDER + SPORT JOY OF MOVING

KINDER + SPORT JOY OF MOVING Bebe.hr portal

KINDER + SPORT JOY OF MOVING PODRŽAVA PRVO ISF SVJETSKO ŠKOLSKO PRVENSTVO U ODBOJCI ZA MLAĐE OD 15 GODINA

 

 width=

Mladi učenici do 15 godina iz svih krajeva svijeta okupit će se u prekrasnom Poreču na tjednu odbojke gdje će kroz sport slaviti radost kretanja i učiti. 14 timova djevojčica i 8 timova dječaka iz 22 različite zemlje sudjelovat će na prvom Svjetskom školskom prvenstvu u odbojci za mlađe od 15. To je prava prilika za promociju zajedničkih vrijednosti koje Kinder + Sport Joy of Moving dijeli s Međunarodnom školskom sportskom organizacijom: strast za pokretom i sportom, fair play, suradnja, radostan i zdrav način življenja.

U čast slavljenja zajedničkih vrijednosti natjecateljski tim koji će najviše poštovati i predstavljati principe fair play igre bit će nagrađen Kinder + Sport Joy of Moving Fair Play trofejem. Prvenstvo počinje u subotu 30. ožujka 2019. dolaskom natjecateljskih timova dok će se službena ceremonija otvorenja održati u nedjelju 31. ožujka nakon koje slijede prve utakmice. Finale turnira i zatvaranje prvenstva održat će se u subotu, 6. travnja 2019.

KINDER + SPORT JOY OF MOVING I ISF: PARTNERI U DIJELJENU STRASTI ZA KRETANJEM

 width=

 

Nekoliko partnera, a samo jedan zajednički cilj: promicati radostan i aktivan način života te širiti kulturu pokreta kao bitnu stavku za sretan život svakog djeteta na svijetu. Zbog toga je Kinder + Sport Joy of Moving kao jednog od svojih glavnim partnera izabrao Međunarodnu školsku sportsku organizaciju (ISF), jedinu službenu školsku sportsku organizaciju još od 1972. U skladu s  misijom i principima projekta Kinder + Sport Joy of Moving, ISF pruža obrazovanje kroz sport stvarajući veće mogućnosti za rast i socijalnu interakciju među mladima. ISF organizira i promovira sportska natjecanja i upoznavanje učenika različitih škola diljem svijeta, stvara odnose među sportskim organizacijama i školskim institucijama te predstavlja sve one koji nisu službeno zastupljeni.

Prepoznata od strane Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO), ISF dijeli vrijednosti s Ferrerovim programom društvene odgovornosti, kao što su međusobno razumijevanje, nediskriminacija, socijalna uključenost, ravnopravnost spolova i zdrav način života doprinoseći osnaživanju mladih kao ravnopravnih građana svijet.