Savjeti i njega

Kako do nježne i čiste dječje odjeće?

Kako do nježne i čiste dječje odjeće? Bebe.hr portal

Nježna dječja koža zahtjeva posebnu njegu

Ništa nije bliže vašoj i koži vašeg djeteta od odjeće i rublja zato je važno pažljivo birati sredstva koja koristimo za pranje odjeće naših najmlađih. Izbor deterdženta je često za majke možda najveća briga, budući da je bebina koža osjetljiva, često sklona alergijama i ekcemima.

 width=

Iako broj alergijski osjetljive djece raste svake godine postoje načini na koje možemo spriječiti razvoj alergija i smanjiti preosjetljivost kože. Agresivna sredstva za čišćenje mogu dodatno nadražiti dječju, ionako već, osjetljivu i nježnu kožu stoga proizvodi za pranje rublja trebaju biti nježni, ugodnog mirisa, dermatološki odobreni i s blagom formulom.

 

Henkel brine o koži najmlađih

U Henkelu su razvili proizvode namijenjene posebno djeci i osobama s osjetljivom kožom, uz odličan učinak pranja – Persil Sensitive i Silan Sensitive.

 width=

Persil Sensitive asortiman ne sadrži bojila, odobren je od strane dermatologa, pogodan za pranje bijele i šarene odjeće s ugodnim mirisom prirodnog sapuna i bademovog mlijeka posebno razvijenim za osjetljivu kožu. Formula u obliku gela, praška ili kapsula jednako će učinkovito ukloniti mrlje na odjeću ali uz maksimalnu nježnost za kožu mališana.

Silan Sensitive sada ima poboljšanu formulu prikladnu čak i za ljude koji pate od alergija. Nova blaga formula dermatološki je odobrena te je preporučena od strane ECARF-a, neprofitne Europske organizacije za istraživanje alergija.

Testovi su pokazali izvrsnu toleranciju alergičnih osoba na obje varijante proizvoda.