3. godina Djeca

Koje igračke pokloniti trogodišnjaku?

Koje igračke pokloniti trogodišnjaku? Bebe.hr portal

Ako tražite koje igračke pokloniti trogodišnjaku a roditelj ste znajte da su to one koje vaš dijete želi jer se sada nalazi u razdoblju kada formira mišljenja o svemu. Pa tako i o igračkama koje mu se sviđaju ili ne sviđaju.

Dakle, kada se radi o pronalaženju najboljih darova za trogodišnjake, roditelji možda već znaju koje su igračke na vrhu popisa želja njihova djeteta. Unatoč tome, mališani vole uzbuđenje iznenađenja, pa ćete i sami htjeti smisliti nekoliko svježih ideja.

Ako kupujete rođendanski ili blagdanski poklon za nećakinju, nećaka ili unuka, obratite se roditeljima kako biste saznali više o najnovijim interesima i hobijima njihova djeteta.

Koje igračke pokloniti trogodišnjaku?

U ovoj dobi djeca počinju koristiti jezik kako bi lakše shvatila svoju okolinu. Sada je došlo vrijeme kada djeca mogu slijediti upute u dva ili tri koraka. Imenovati predmete i voditi kratke razgovore koji će vjerojatno imati smisla čak i ljudima koji dijete ne poznaju. Ovo je vrijeme brzog kognitivnog razvoja vašeg djeteta.

  • Boje, bojice, papir i kreda za pločnik sigurne za djecu pružit će sate zabave po relativno niskoj cijeni, čineći ovakve kreativne artikle odličnim poklonima za trogodišnjake.
  • Konstrukcijski setovi (Lego kockice i sl.) izdržljivi su i lako se čiste pa su nešto o čemu svakako možete razmisliti kao o poklonu za trogodišnje dijete. Jedino na što biste trebali pripaziti jest njihova veličina – kupite veće kockice koje dijete neće moći zabunom progutati.

igračke pokloniti trogodišnjaku

Vaše dijete u trećoj godini počinje shvaćati emocije, a „igra pretvaranja“ sada je jedna od najzanimljivijih za vaše dijete.

  • Potaknite djetetovu maštu kupnjom odjeće (kute za znanstvenike ili slikare) i igračkama za dom kao što su usisavači i dječje kuhinje. Osluškujte i promatrajte svoje dijete kako biste znali koju „ulogu“ želi igrati – želi li biti kuhar, slikar, učitelj, policajac. Izbora je bezbroj.

igračke pokloniti trogodišnjaku

Možete potražiti i igre za trogodišnjake koje ih potiču da pričaju priče i glume uloge.

  • Poput lutaka, kostima za glumačke igre i knjiga priča sa živopisnim ilustracijama.
  • Dobra su ideja i lopte svih veličina, setovi za kuglanje, tuneli kroz koje dijete može puzati, grablje i lopate za djecu, igračke na kotačiće za guranje i vožnju.

POVEZANO: 3 godine: Načini kako poticati emocionalnu sigurnost i učenje kod djeteta