1. godina 2. godina 3. godina Djeca

Omiljeni likovi iz dječjih crtića

Omiljeni likovi iz dječjih crtića

Omiljeni likovi iz dječjih crtića kojih se djeca ne mogu zasititi svakako su likovi koji će vam se svidjeti na prvu. Sasvim je jasno zašto ih naša djeca toliko vole, posebno u ranim fazama svojih života. Likovi o kojima govorimo sasvim su različiti te se za sve njih veže neka drugačija priča. Na popisu top 5 omiljenih likova iz dječjih crtića nalaze se: Princeza Elsa iz Disney hita Zaleđeno kraljevstvo, likovi iz PJ Masks, psići iz crtane serije Psići u ophodnji, klasični superheroj Spiderman te maleni Grogu iz serije The Mandalorian.

Mnogi roditelji možda će se začuditi kako je moguće da na našem popisu ne nalazimo klasične junake kao što su Tom i Jerry ili Zekoslav Mrkva. Činjenica jest da djeca i dalje uživaju i u ovim crtanim filmovima. Međutim, s obzirom na to da se danas na tržištu može pronaći više crtanih filmova nego je to ikada bilo moguće sasvim je jasno da se djeca odlučuju i za druge omiljene likove.

POVEZANO: Popularni crtići za djecu na Netflixu, Disney + i sličnim platformama

Omiljeni likovi iz dječjih crtića: Koja je tajna njihova uspjeha?

Princeza Elsa

Kada je 2013. godine film Zaleđeno kraljevstvo (Frozen) izašao u kinima, privukao je pažnju odraslih i djece. Sve se to dogodilo zahvaljujući živopisnoj animaciji, simpatičnim likovima, nevjerojatnoj priči i poznatoj pjesmi “Let it go”. Dijelu originalnog soundtracka u izvedbi pjevačice Idine Menzel. U veljači 2019. izašao je trailer za drugi film ove franšize za kojim su se svi pomamili što dokazuje činjenica da je u samo 24 sata trailer imao više od 116 milijuna pregleda na službenim Facebook, Youtube, Twitter i Instagram Disney platformama.

Najupečatljiviji lik svakako je princeza Elsa koja tijekom prvog filma mora naučiti vladati svojim magičnim moćima u čemu na kraju i uspijeva uz pomoć svoje sestre. Elsina duga bijela kosa i raskošna plava haljina zasigurno su jedan od razloga zbog kojih mnoge male djevojčice žele biti poput nje.

PJ Masks

Kad padne noć, likovi oblače svoje pidžame i aktiviraju životinjske amajlije koje ih magično pretvaraju u superjunake – Catboya, Owlette i Gekka, koji zajedno postaju superjunački tim PJ Masks. Prijateljstvo i timski rad, akcija i avantura, superheroji, mašta, humor – najvažnije su vrijednosti na koje se crtić oslanja. PJ Masks namijenjen je dječacima i djevojčicama u dobi od 2 do 5 godina.

Psići u ophodnji

Ova kanadska dječja emisija nadaleko je hvaljena zahvaljujući kvaliteti svoje animacije i maštovitim vještinama rješavanja problema četveronožnih slatkih likova. Chase, Marshall, Rocky, Rubble, Zuma, Everest, Skye, Tracker, Captain Turbot i Ryder psići su koji su osvojili srca brojne djece.

Spiderman

Jedan od najpoznatijih likova superheroja nastao je davne 1962. godine. 2018. godine svijet je zadivio novi Spiderman film koji predvodi Miles Morales, novi nasljednik Spidey odijela. Peter Parker je njegov mentor i s njim sada upoznajemo mnogo novih i uzbudljivih Spideya: Spider-Gwen, Spider-Noir, Peni Parker i Petera Porkera kao Spider-Hama. Čini se kako je ovaj lik ovdje kako bi ostao!

Grogu

„Dijete“ (pravog imena Grogu, što saznajemo u drugoj sezoni serije) jedan je od likova koji obožavaju djeca i odrasli. Kao nastavak slavne sage Ratovi Zvijezda, Mandalorian i Dijete nedvojbeno su najpopularniji crtani likovi posljednjih godina. Iako sama serija Mandalorian zapravo i nije namijenjena djeci, činjenica je da je slatko zeleno biće privuklo i dječju publiku. Grogu je dobroćudan lik koji u sebi krije golemu moć i ne libi se iskoristiti je kada je njegov prijatelj i „zamjenski otac“ u opasnosti. Prekrasno snimane scene, simpatični likovi i akcija – dobitna kombinacija!

POVEZANO: Najnoviji animirani hit „Ups 2!: Avantura se nastavlja“ dolazi u CineStar!