Bebe Djeca Kutak za tate Savjeti i njega

Proslava Nove godine u društvu vaše djece

Proslava Nove godine u društvu vaše djece Bebe.hr portal

Proslava Nove godine u društvu vaše djece može biti jedna od najljepših aktivnosti kojoj ćete se veseliti svake godine iznova. Kada su u pitanju sasvim mala djeca, novorođenčad ili djeca do 2 godine starosti postoje određene stvari na koje bi bilo dobro pripaziti.

Kupovanje poklona i zabava za blagdane moraju biti prilagođeni uzrastu vaše djece kako biste svi bili zadovoljni. Možda ste tip osobe koji za blagdane putuje rodbini u drugi grad, možda zajedno organizirate zimovanje, možda volite organizirati kućne zabave. Ili ste tip osobe koji blagdane provodi u krugu najuže obitelji pored kamina. Koji god da je slučaj u vašoj obitelji u pitanju – nadamo se da će vam neki od ovih savjeta pomoći da sve proslave prođu u najboljem redu!

Proslava Nove godine u društvu vaše djece

Prije dočeka Nove godine napravite, makar u glavi, mini plan što bi kada mogli raditi. Recimo u koliko sati dolazi purica s mlincima ili uopće ne dolazi tradicionalna hrana nego ćete eksperimentirati. Zatim što ide nakon večere – muzika, pokloni ili popis želja? Hoćete li plesati ili igrati igrice? Imate li spremne igre?

Započnite tradiciju

Započnite novu obiteljsku tradiciju koja će se odnositi na vas i vašu djecu. Ne opterećujte se činjenjem nečeg velikog —male, jednostavne geste mogu biti jednako značajne. Vaše sasvim malo dijete ili beba još neće moći sudjelovati, ali rano ćete početi s idejom „voditi primjerom“ . I jednog dana svi ćete zajedno uživati u odabranoj tradicijskoj aktivnosti.

 width=

Primjerice umjesto možete pretvoriti kuhanje u zajedničko iskustvo i povezati se kao mali kuharski tim. Ukoliko vam je to prevelika “tlaka” možete primjerice pripremiti zajedno samo jedan recept i to na primjer suhe kolačiće ili omiljeni desert vaše djece.

Napravite popis želja

Popis želja nešto je u čemu mogu uživati i vaša djeca. Ovo je također i dobar način da vidite što se njima sviđa. Možete prije ili nakon odbrojavanja, ukoliko su djeca dovoljno velika, sastaviti popis što bi željeli iskusiti u novoj godini. Žele li možda iduće blagdane provesti putujući negdje, kakvi pokloni i koje aktivnosti im se najviše sviđaju. Dodatni bonus: možete napraviti i svatko po jednu stavku za jednu aktivnost koju svatko može napraviti da ostalim članovima obitelji bude bolje. Na kraju sve zapisati i ovjekovječiti slikom. Ovo sve može biti jako zabavno!

Provedite vrijeme s djecom

Najbolji dar koji možete dati svom djetetu? Vrijeme. Koristite doček Nove godine za obiteljsko zbližavanje. Vaša će beba voljeti dodatnu pažnju, a vi ćete pamtiti taj dan proveden sa svojom obitelji. Pokloni će trenutno razveselit djecu, ali ono čega će se sjećati kada odrastu bit će načini na koje su provodili blagdane.

Pripremite rekvizite

Proslava Nove godine u društvu vaše djece

Možete pripremiti rekvizite kao pompone, fučkaljke, kapice, balone i ostalo za samo odbrojavanje. Neće teško pasti nikome ni ako imate iznenađenje – u obliku ukusne torte. Ili gosta iznenađenja.

Čitajte knjige ili gledajte film zajedno

Možete posegnuti za klasicima, ili naći neku baš za vas stvorenu knjigu ili film. Putem različitim lijepo ilustriranih slikovnica i knjiga možete vaše dijete obrazovat i o običajima i blagdanima. Objasniti im da shvate zašto se na određeni datum rade određene stvari.

Ako kupujete poklon

 width=

Iako je sasvim normalno željeti svoju bebu obasuti darovima, znajte da nema ništa loše u tome da dobije samo jednu stvar. Beba će čak i u mnoštvu darova na kraju izabrati onaj jedan, možda neku lijepu plišanu igračku, koji će joj se najviše svidjeti.

Pjevajte i plešite zajedno

U ovo možete uključiti i bake i djede, i širu obitelj ili prijatelje. Napravite mini karaoke, ili pripremite listu pjesama za ples različitog žanra.

Igrajte društvene igre

Danas ima dovoljno zabavnih društvenih igara koje mogu biti zabavne i vama i vašoj djeci, naravno prilagodite uzrastu. Ako je član obitelji i mala beba možete igrati igru zabavljanja bebe grimasama, zvukovima, maskiranjem ili zveckanjem. A nagrada je osmjeh i veselje bebe!

Ovjekovječite trenutke slikom i videom

Možete čak napraviti i scenarij gdje tko da sjedne ili kako da pozira – ukoliko je to svima zabavno. Nije potrebna nikakva posebna oprema, samo namjestite na mobitelu tajmer i slikajte se zajedno. Jednu ozbiljnu, jednu zabavnu, i jednu toplu gdje se svi gledate u oči. Dodajte koliko ih je god potrebno i ne zaboravite ih izraditi, da ne ostanu samo digitalne. Također ne zaboravite video! Možete snimati kako pripremate jelo, kako se uređujete i kako plešete ili odbrojavate skupa.

Organizirajte proslavu

Proslava Nove godine u društvu vaše djece

OK; ukoliko vam je sve to dosadno ili mislite da su vaša djeca pre hiperaktivna za čitati knjige ili gledati filmove možete organizirati proslavu kod kuće. Nabavite popis gostiju s djecom, postavite svjetleće lampice i ukrasite prozore a ostatak prostora zatamnite. Kupite si plastične čaše i tanjure da imate što manje posla poslije. I neka svatko od gostiju nešto donese od hrane i pića. Pripremite ukrasne kapice i druge zabavne stvarčice za bolji provod! Ili organizirajte kostimiranu zabavu.

POVEZANO: Popularne dječje pjesmice