1. godina 2. godina 3. godina Djeca

Skijanje s malim djetetom: Obratite pažnju na bitno

Skijanje s malim djetetom: Obratite pažnju na bitno Bebe.hr portal

Odlazak na skijanje s malim djetetom ideja je koju imaju mnogi roditelji koji uživaju svoje zimske praznike provoditi na snijegu. Ako ste osoba koja je mnoge dosadašnje zime provela na skijalištima potpuno je razumljivo da svoju tradiciju ne želite prekinuti bez obzira na rođenje djeteta.

Ipak, kako je svim roditeljima njihovo dijete na prvom mjestu, svakako ćete se zapitati je li skijanje s malim djetetom zapravo dobra ideja. Naravno, odgovor na ovo pitanje varira jer je u obzir potrebno uzeti više faktora. Poput mjesto na koje biste išli na skijanje, financijska situacija, dob i zdravstveno stanje djeteta i sl.

Kada razmišljate o odlasku na skijanje postoji nekoliko jednostavnih koraka kojih se trebate pridržavati kako biste osigurali uživanje u obiteljskom odmoru na skijanju.

 

Provjerite jeste li rezervirali skijalište prilagođeno djeci

 width=

 

Roditelji se mogu opustiti i istinski uživati u odmoru, bilo da se radi o skijanju u Alpama ili opuštanju na plaži, tek kada osjete da su njihova djeca sretna, sigurna i dobro zbrinuta. Pobrinite se da unajmljeni apartman ili hotelska soba u ponudi imaju stvari za bebe, malu i mlađu djecu. Kao što su visoke stolice i krevetiće prikladne za snijeg. Neka skijališta imaju i besplatne pelene i maramice, štitnike za krevet, kadice za bebe i pomoćna sjedala. Također i sterilizatore i baby monitore te mnoštvo igračaka i igara primjerenih dobi djece.

Sa sobom obavezno ponesite odgovarajuću odjeću i obuću. To znači:

  • Vodootporne skijaške rukavice
  • Skijaške naočale
  • Podstavljenu odjeću
  • Debele čarape
  • Toplu kapu
  • Dosta kreme za sunčanje sa većim faktorom za lice
  • Skijašku jaknu
  • Majice dugih rukava

 

Vježbajte i budite spremni za padine

Skijanje s malim djetetom

Ako nikada prije niste vodili malu ili mlađu djecu na skijanje, očekivanje da će odmah krenuti na skijaške padine moglo bi biti pretjerano. Ako su vaša djeca malo premlada da bi krenula na padine, čak i pod brigom i vodstvom škola skijanja, još uvijek postoji mnogo aktivnosti koje će ih zabaviti dok vi uživate skijajući. Prije obiteljskog skijaškog odmora odvedite djecu na trening u zatvorenu školu skijanja. Na taj će se način djeca osjećati mnogo sigurnije kada započnete svoj skijaški odmor.

 

Odaberite pravo vrijeme za odlazak na skijanje s malim djetetom

Ako se nadate da ćete otići na skijanje barem na tjedan, jedna od prvih stvari o kojima ćete morati odlučiti je kada želite otići. Prva dva tjedna siječnja obično su mirnije vrijeme za većinu skijališta, dok su polusemestri i praznici popularniji među obiteljskim skijašima. Ako možete na skijanje otići kada nisu školski praznici, vaše će skijalište biti mirnije, staze čistije, a škole skijanja manje prometne.

POVEZANO: Što kažete da iduće proljeće odete u Gardaland?