1. godina 6-12 mjeseci Bebe Djeca

Što znači ako Vaše malo dijete sisa dekicu?

Što znači ako Vaše malo dijete sisa dekicu? Bebe.hr portal

Kada dijete sisa dekicu to je zašto što traži kako se utješiti dok spava. Budući da odlazak na spavanje znači odvajanje od ljudi koje voli. Vrijeme spavanja može biti zastrašujuće ili stresno za neku malu djecu. Sisanjem dekice ima osjećaj “ja to mogu učiniti za sebe”. Ovo izgrađuje djetetovo samopoštovanje i osjećaj sigurnosti tijekom ranih dječjih godina.

Ako je ovakvo ponašanje gdje vaše dijete sisa dekicu novo, razmislite o tome je li nedavno bilo kakvih promjena u njegovom životu. Kao što su:

  • Nova dadilja ili odlazak stare dadilje?
  • Premještanje u drugi vrtić?
  • Je li možda otišao netko iz bliže okoline tko mu nedostaje?
  • Je li na rubu velike prekretnice, poput hodanja?

 

 width=

Djeca često osjećaju tjeskobu zbog velikog razvojnog koraka i mogu zbog toga nazadovati u nekim drugim područjima. Također može biti da vaša beba pati od tjeskobe zbog odvajanja. U tom slučaju dekica je postala zamjena za vašu ljubav i utjehu kada ne može biti s vama.

Bez obzira na razlog, smatrajte ovu dekicu pravom vrijednošću za oboje. Ako vaša beba ikad bude trebala spavati izvan kuće, njegova dekica će uvelike olakšati prijelaz. I budite uvjereni, vaše dijete neće zauvijek biti vezano za svoju dekicu. Djeca odustaju od ovakvih ponašanja kako stare i pronalaze druge načine kako da se umire.

POVEZANO: Kako roditelji mogu pomoći bebama da se same nauče smiriti?