Djeca

Uskršnje igre zabava su za cijelu obitelj

Uskršnje igre zabava su za cijelu obitelj Bebe.hr portal

S djecom nikad nije dosadno, ali samoj djeci ponekad i je i zato ih treba zabaviti. Ovaj put naš su prijedlog uskršnje igre koje iako su namijenjene djeci, oraspoložit će i razveseliti i one malo starije. Zato ne propustite ovu priliku za zbližavanje sa svojom djecom i igrajte se svi skupa! Donosimo 5 ideja uz koji će svakome od vas Uskrs biti sretniji i kreativniji!

Bojanje jaja

Ovime se možete zabavljati i danima prije Uskrsa. Nemojte ograničavati nego potičite kreativnost svoje djece i dopustite im da oboje jaja kako se njima čini dobro, a vi im pokažite kako mogu dobiti zanimljive boje. Možda je baš ovaj Uskrs prilika da isprobate prirodne boje i pomoću luka, peršina, crvenog kupusa i drugog povrća dobijete prekrasna pastelna jaja. Ne zvuči loše, slažete se?

 width=

Utrka s jajima

Nije to bilo kakva utrka, već utrka s jajima u žlici! Pripremite žlice, po jedno tvrdo kuhano jaje za svakog sudionika, a da bi udovoljili dječjem natjecateljskom duhu označite još start i cilj. Pobjednik utrke je onaj koji prvi prođe ciljem. S jajetom u žlici, naravno.

Borba jajima

Ovo je jedan od najstarijih uskršnjih običaja koji se prakticira u gotovo svim dijelovima Hrvatske. Borba jaje o jaje traje sve dok nekome ne pukne ljuska, a pobjednik je onaj čija je ljuska najmanje oštećena ili nije uopće oštećena.

Pogodi broj jaja

Što je Uskrs bez čokoladnog zeca i čokoladnih jaja? A jeste li znali da vam ta ista čokoladna jaja osim ukusne slastice mogu poslužiti i kao predmet uskršnje zabavne igra? U zdjelu stavite jaja i recite djeci da napišu ili vam svatko posebno kaže broj jaja za koji misle da se nalazi unutra. Tko je bliži ili tko je pogodio točno u broj, taj je pobjednik.

 width=

Potraga za jajima

Za kraj smo ostavili najzabavniju igru za cijelu obitelj – potragu za jajima. Ako ste u mogućnosti, pripremite što je moguće raznovrsnija jaja, drvena, plastična, čokoladna i koja god vam još padnu na pamet. Budući da #ostajemodoma, sakrijte ih po svim prostorijama u kući, a predlažemo vam i da zapišite gdje ste koje sakrili. Nakon toga odredite koje jaje će nositi koliko bodova, primjerice drveno 10, a čokoladno 5. I neka igre počnu! Tko u zadanom vremenu nađe najviše jaja, pobjednik! Uživajte i zabavite se, a mi vam od srca želimo sretan Uskrs!