Bebe Djeca

Zaštititi dječju kožu od sunca

Zaštitite dječju kožu od sunca Bebe.hr portal

Budući da je koža dojenčadi izuzetno osjetljiva, u prvih 6 mjeseci bitno je zaštititi dječju kožu od sunca i koristiti kremu za sunčanje. Važnije od svega je izbjegavati izravno izlaganje suncu i potražiti hladovinu u razdoblju kad je sunčevo zračenje najvećeg intenziteta, između 10 i 16 sati.

Kako zaštititi bebu od sunca?

Bebu je najbolje redovito oblačiti u laganu odjeću koja u potpunosti prekriva ruke i noge, a glavu je potrebno zaštititi kapom. Sunčane naočale koje filtriraj UV zrake također su bitne jer se melanin u očima još uvijek formira. U mnogim prodavaonicama moći ćete pronaći naočale s mekanim elastičnim dijelom koji se stavlja oko glave kako bi naočale mogle nesmetano stajati. Vožnja automobilom može dovesti i do nenamjernog izlaganja suncu, jer UVA i UVB zrake prodiru kroz prozor. Zato razmislite o kupnji UV-zaštite koju možete zakačiti na prozor, a ona će spriječiti dolazak sunca na autosjedalicu. Osim toga, možete razmisliti i profesionalnoj zaštitnoj foliji za prozore, a bebi odjenite odjeću koja će ih štititi od sunca.

 width=

Kada početi koristiti kremu sa SPF faktorom?

Nakon što beba napuni 6 mjeseci, vrijeme je da započnete s nanošenjem krema za sunčanje. Za početak odaberite kremu za zaštitu od sunca koja nudi minimalan faktor zaštite od sunca. Dobro proučite sastav, posavjetujte se s liječnikom i ljekarnikom i odaberite kreme za koje je manje vjerojatno da će izazvati kožne reakcije. Prije nego nanesete kremu po bebinom tijelu, možete je testirati, i to na unutrašnjoj strani bebinog zgloba. Ako dođe do iritacija, isprobajte drugu kremu. Bebu svakako i dalje nastavite pokrivati šeširom i zaštitnom odjećom. Kremu za sunčanje nanesite na svim mjestima koja su najviše izložena suncu, kao što su ruke, lice, uši i vrat. Nanesite je 30 minuta prije izlaska na otvoreno i ponovno je nanesite svaka 2 sata ili češće u slučaju da vodite dijete u bazen ili primijetite da se znoji.

Savjeti za siguran boravak na suncu

Djecu je teško uhvatiti i zadržati pa će možda u početku biti teško nanijeti kremu za sunčanje onako kako biste htjeli. Razmislite o zaštiti od sunca u obliku spreja, nanesite ga ravnomjerno i u obilnim količinama. Ipak, budite na oprezu kad je riječ o nanošenju SPF-a u obliku spreja na licu. Nemojte izravno prskati na dječje lice, već ga nanesite na svoju ruku, a potom na djetetovo lice. Ako ste u dilemi koju zaštitu od sunca odabrati za vaše dijete, donosimo naše dugogodišnje favorite.

Pouzdani proizvodi s kojima možete zaštititi dječju kožu

 width=

Eucerin Sensitive Protect Kids sprej za zaštitu dječje kože od sunca SPF 50+, 300 ml

 width=

Becutan mlijeko za sunčanje SPF30

 width=

Krema za zaštitu od sunca SPF 50+

 width=

Sun losion za bebe za zaštitu od sunca