1. godina 2. godina 3. godina Djeca

Zdrave grickalice za malu djecu

Zdrave grickalice za malu djecu Bebe.hr portal

Zdrave grickalice svakako postoje – i bilo bi dobro da ih poznajete jer će vas djeca zasigurno tražiti bilo kakve grickalice. Potrudite se da im date nešto zdravo jer to će vam pomoći u navikavanju djeteta na zdravu prehranu u cijelosti. Mnoge pakirane grickalice za djecu izuzetno su nezdrave. Često su pune rafiniranog brašna, dodanih šećera i umjetnih sastojaka.

Umjesto visoko prerađenih grickalica, ponudite djetetu cjelovitu hranom koja će mu osigurati energiju i hranjive tvari.

 

Zdrave grickalice uključuju

 

Zdrave grickalice

 

Kokice

Suprotno popularno mišljenju, kokice su hranjive cjelovite žitarice. Sve dok ih ne utopite u nezdravim dodacima, kokice mogu biti zdrava grickalica za djecu. Ispecite sami svoje kokice, pokapajte ih s malo maslaca i po vrhu pospite s malo ribanog parmezana.

 

Orašasti plodovi

 width=

 

Malo koja hrana podsjeća na nezdrave grickalice koje toliko volimo kao orašasti plodovi koji su bogati su zdravim mastima, vlaknima i antioksidansima. Liječnici su prije preporučivali uskraćivanje orašastih plodova djeci zbog rizika od alergijske reakcije. Ali noviji dokazi pokazuju da uvođenje orašastih plodova u ranoj dobi smanjuje taj rizik.

 

Jogurt

Jogurt je odličan međuobrok za djecu jer je izvor proteina i kalcija. Kalcij je posebno važan za razvoj kostiju djece. Neki jogurti također sadrže žive bakterije, koje pogoduju probavnom sustavu. Odaberite obični, punomasni jogurt i zasladite ga svježim voćem. Ili malo meda umjesto da kupujete jogurte koji se marketinški preporučuju djeci (puni su zaslađivača). Ipak, nemojte davati med dojenčadi mlađoj od 12 mjeseci jer su u većem riziku od ozbiljne infekcije zvane botulizam

 

Domaći keksi od banane

Domaći keksi od banane zdrava su grickalica za djecu koja ima okus poput kupovne grickalice. Ovi kolačići svoju slatkoću dobivaju od zgnječenih banana, a ne od rafiniranog šećera. Rafinirani šećeri povezani su sa zdravstvenim problemima kod djece. Poput povećanog rizika od srčanih bolesti, pretilosti u dječjoj dobi i dijabetesa tipa 2. Poslužite se ovom zdravijom verzijom koju će djeca obožavati.

POVEZANO: 5 znakova da je vaše dijete osjetljivo na hranu